Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος στις αγορές της Ασίας λόγω τεχνολογικού κλάδου - Στο +0,97% και τις 20.773,56 μονάδες ο Nikkei

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος στις αγορές της Ασίας λόγω τεχνολογικού κλάδου - Στο +0,97% και τις 20.773,56 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,65% στις 27.568 μονάδες
Με κέρδη ολοκλήρωσαν την εβδομάδα οι περισσότερες αγορές της Ασίας, διευρύνοντας την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω ενίσχυσης των μετοχών του τεχνολογικού κλάδου και λόγω αισιοδοξίας για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +0,97% στις 20.773,56 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Japan Steel και SoftBank Group ενισχύθηκαν κατά +5,81% και +1,83% αντίστοιχα.
Παράλληλα, ο δείκτης Kopsi στη Νότια Κορέα ενισχύθηκε κατά +1,52% στις 2.177,73 μονάδες, με τις μετοχές των Samsung και SK Hynix να καταγράφουν «άλμα» της τάξεως του +3,95% και +5,82% αντίστοιχα.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,39% στις 2.601,72 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,29% στις 7.595,45 μονάδες.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει σημαντική άνοδο της τάξεως του +1,65% στις 27.568 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης Taiwan Weighted ενισχύεται κατά +0,94% στις 9.969,61 μονάδες.
Όσον αφορά την περιοχή της Αυστραλίας, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,68% στις 5.905,60 μονάδες, καθώς οι μετοχές των Beach Energy και Westpac Banking ενισχύθηκαν κατά +2,41% και +0,62% αντίστοιχα.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, κατά τη διάρκεια ομιλίες του σε διάσκεψη στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Mnuchin δήλωσε ότι οι δύο πλευρές «έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι προσβλέπει στον νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι αναμένει ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας τον επόμενο μήνα, μετά τη μερική αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αισθάνεται αισιόδξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «καθοριστικό» τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας.
«Η άποψή μας παραμένει ότι οι μετοχές θα έχουν καλύτερη επίδοση αυτό το έτος χάρη στις βελτιωμένες αποτιμήσεις, την στήριξη πολιτικής και τη σταθεροποίηση και βελτίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης», σχολιάζει επικεφαλής οικονομολόγος της AMP Capital, Shane Oliver, διευκρινίζοντας ότι «μετά από μία σημαντική ανάκαμψη από τα χαμηλά του Δεκεμβρίου, οι μετοχές είναι ευάλωτες σε βραχυπρόθεσμη υποχώρηση».
Ανοδικά κινείται σήμερα και το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, παρά τη σημαντική άνοδο που σημειώθηκε στα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 61,70 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +1,20% στα 53,77 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 7,97 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο μόλις κατά 42 χιλ. βαρέλια.
Ωστόσο, ο «μαύρος χρυσός» δέχεται στήριξη από την είδηση ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των εξαγωγών πετρελαίου της Βενεζουέλας, ως «αντίποινα» για τη διακοπή των διπλοματικών δεσμών με την Ουάσιγκτον.
Από την πλευρά του, ο ιδρυτικός συνεργάτης του Again Capital στη Νέα Υόρκη, John Kilduff, αμφισβητεί το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει στις επιβολή των παραπάνω κυρώσεων.
«Εάν τεθούν σε εφαρμογή οι κυρώσεις, αυτό θα αποτελέσει αναμφισβήτητα ένα μεγάλο πλήγμα για τους τομείς των εμπορικών μεταφορών, και συγκεκριμένα των αεροπορικών εταιρειών, των φορτηγών και των σιδηροδρόμων», τόνισε ο John Kilduff.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης