Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (EKT): Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι καλό για την οικονομία

Villeroy (EKT): Τα επιτόκια θα παραμείνουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι καλό για την οικονομία
«Διατηρούμε τη δέσμευση μας να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι καλό για την οικονομία» δήλωσε ο Villeroy
Τη θέση ότι η ΕΚΤ δεσμεύεται να διατηρήσει τα επιτόκια σε χαμηλά επίπεδα καθώς προχωρά στην κατάργηση των μέτρων τόνωσης της οικονομίας εξέφρασε ο αξιωματούχος της ευρωτράπεζας, Francois Villeroy, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να προσφέρει πίστωση στις τράπεζες.
«Διατηρούμε τη δέσμευση μας να διατηρήσουμε τα επιτόκια σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κάτι που είναι καλό για την οικονομία» δήλωσε ο Villeroy στην τηλεόραση France 2.
«Προοδευτικά αποσύρουμετα μέτρα τόνωσης... αλλά η διαδικασία είναι σταδιακά και εξαρτάται από τη βελτίωση της οικονομίας.
Θα χρειαστούμε χρόνο» υποστήριξε ο Villeroy.
Με την ΕΚΤ να κατέχει ήδη το ένα τέταρτο του κρατικού χρέους της ευρωζώνης, κάποιοι αναλυτές αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα στραφεί σε άλλα μέσα για να διατηρήσει τη ροή της πίστωσης, όπως τα TLTRO.
«Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε την παροχή ρευστότητας και πίστωσης στις τράπεζες, είναι μέρος της εργαλειοθήκης μας» δήλωσε αργότερα ο Villeroy στη τηλεόραση του Bloomberg.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης