Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανία): Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου θέλει να αποτρέψει ένα άτακτο Brexit - Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες

Hammond (Βρετανία): Η πλειοψηφία του κοινοβουλίου θέλει να αποτρέψει ένα άτακτο Brexit - Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε ότι στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμα προβλήματα για την οικονομία
Στο γεγονός ότι η πλειοψηφία του κοινοβουλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο θέλει να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνίας αναφέρθηκε σήμερα (25/1) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, παρά τη διάσταση απόψεων που υπάρχει μεταξύ των βουλευτών.
Ειδικότερα, ο κ. Hammond δήλωσε ότι «δεν υπάρχει συναίνεση στο κοινοβούλιο σχετικά με αυτό που επιθυμεί η χώρα από τις διαπραγματεύσεης απόσυρσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η πλειοψηφία των βουλευτών θέλει να αποτρέψει το σενάριο του να μην υπάρξει συμφωνία».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit πίσευαν ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποιώντας παράλληλα ότι «χωρίς μία συμφωνία αποχώρησης, θα υπάρξουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα προβλήματα για την οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας».
Ερωτηθείς από το ραδιώφωνο του BBC για το ενδεχόμενο παραίτησής του σε περίπτωση που δεν επιτεχυθεί συμφωνία με την ΕΕ, ο κ. Hammond κατέστησε σαφές ότι «δεν πρόκειται να το αναλύσω επειδή πολλά εξαρτώνται από τις περιστάσεις και από το τι θα συμβεί».
«Η ευθύνη που έχω είναι να διαχειριστώ την οικονομία προς το καλύτερο συμφέρον του βρετανικού λαού», επεσήμανε ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «ασφαλώς και δεν πιστεύω ότι η απόφαση να αποχωρήσω χωρίς μία συμφωνία θα ήταν κάτι υπεύθυνο να κάνω».
Χθες (24/1) ο Philip Hammond εξέφρασε την αντίθεσή του απέναντι στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος που να σχετίζεται με την έξοδο από την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας ένα τέτοιο σενάριο ως «πύρρειο νίκη».
Ωστόσο, προειδοποίησε παράλληλα ότι η μη συμφωνία για το Brexit θα αποτελούσε «προδοσία» απέναντι στις υποσχέσεις που έγιναν πριν το δημοψήφισμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης