Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Πράξη εθνικής ευθύνης η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών - Εντυπωσιακά τα ψέματα Τσίπρα

Γεννηματά: Πράξη εθνικής ευθύνης η καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών - Εντυπωσιακά τα ψέματα Τσίπρα
Επίθεση Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής
Πράξη εθνικής ευθύνης χαρακτήρισε την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατά τη δευτερολογία της από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή.
«Εντυπωσιαζόμαστε κάθε φορά με τον τρόπο που λέτε ψέματα.
Η Συμφωνία της Αχρίδας ήταν μια εσωτερική υπόθεση.
Δεν είχε καμία ανάμειξη η Ελλάδα και η κυβέρνηση του Κ. Σημίτη», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απαντώντας στις σχετικές αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ψέμα χαρακτήρισε και την αναφορά του πρωθυπουργού ότι η ονομασία FYROM δεν καθιερώθηκε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 που συνήψε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά είχε καθιερωθεί ως προσωρινή ονομασία από τον Απρίλιο του 1993 επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη.
Ο κύκλος της βίας άρχισε με τους Αγανακτισμένους και πρέπει να κλείσει τώρα, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά, καταδικάζοντας τα βίαια επεισόδια.
Όσον αφορά την αναφορά Τσίπρα ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Zoran Zaev είναι σοσιαλιστής η κ. Γεννηματά απάντησε:
«Και βέβαια είναι σοσιαλιστής ο Zaev.
Για αυτό και διασφάλισε τα συμφέροντα της χώρας του.
 Κάτι που δεν κάνατε εσείς κε. Τσίπρα για την χώρα σας.
Σχετικά με τις καταγγελίες Καμμένου για παρεμβάσεις της δικαιοσύνης σε εκκρεμείς υποθέσεις διερωτήθηκε αν υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να παρέμβει.
Σχολιάζοντας τη χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού για τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ένα ζήτημα που «δεν σας αφορά. Εκτίθεστε και εκθέτετε ορισμένους» ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε πώς μπορεί ο κ. Τσίπρας να είχε στο νου να διαλύσει κόμματα με τη τακτική που ακολούθησε αντί της απαραίτητης εθνικής συνεννόησης, όμως δεν θα το πετύχει με τη Κεντροαριστερά. «Πολλοί είναι "καμένοι" από τη συνεργασία μαζί σας.
Ο κ. Αλαβάνος, ο κ. Βαρουφάκης. Με τη Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα. Επαναλαμβάνω λοιπόν: Go back κ. Τσίπρα! Τέσσερα χρόνια είναι αρκετά!» επανέλαβε η κ. Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης