Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκανδαλίδης: Έχουμε απόλυτη συνείδηση, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι θετική – Την αξιολογήσαμε, δεν είμαστε ΝΔ

Σκανδαλίδης: Έχουμε απόλυτη συνείδηση, η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι θετική – Την αξιολογήσαμε, δεν είμαστε ΝΔ
Είπαμε ποια είναι τα θετικά, ποια τα αρνητικά και τα αρνητικά ήταν πολύ περισσότερα υποστήριξε ο κ.Σκανδαλίδης
Την θέση ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει απόλυτη συνείδηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι θετική διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κ. Σκανδαλίδης, αναφέροντας πως το κόμμα αξιολόγησε τη συμφωνία, τη μέτρησε και κατέληξε στο ότι τα αρνητικά είναι περισσότερα από τα θετικά.
«Έχουμε μια απόλυτη συνείδηση, πρώτον ότι η Συμφωνία δεν ήταν θετική.
Τη μετρήσαμε, την αξιολογήσαμε, δεν είμαστε ΝΔ, δεν μιλήσαμε με έξαλλο τρόπο αρνητικά εναντίον της Συμφωνίας, είπαμε ποια είναι τα θετικά, ποια είναι τα αρνητικά, και τα αρνητικά ήταν πολύ περισσότερα, τα εξετάσαμε, τα παρουσιάσαμε στη Βουλή και ο κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος και ο κ. Λοβέρδος κι εγώ ως εισηγητής» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σκανδαλίδης.
Ερωτηθείς για τις σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής με τη Δημοκρατική Αριστερά μετά τη διαγραφή του κ.Θεοχαρόπουλου, ο κ.Σκανδαλίδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαζύγιο με τη ΔΗΜΑΡ.
«Τα περισσότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ έχουν παραμείνει στον χώρο μας.
Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι άθροισμα στελεχών κορυφής, έχει 212.000 ιδρυτές, έχει μια λαϊκή βάση τεράστια που το στήριξε και με αυτήν θα προχωρήσουμε και ασφαλώς το κλίμα μέσα στην παράταξη αυτή την εποχή είναι πολύ πιο συσπειρωτικό από ό,τι ήταν πριν.
Και εμείς πάμε σε ένα συνέδριο τώρα τον Μάρτιο με βάση αυτή την προσπάθεια να διαμορφώσουμε και να επισημοποιήσουμε την πλήρη γραμμή μας, την αυτόνομη στρατηγική μας ενόψει των εκλογών και ασφαλώς θα εκλέξουμε και όργανα, για να σταματήσει αυτό το αλισβερίσι ότι στην κορυφή κάποιοι συμβιβασμοί ή συνομολογήσεις θα διαμορφώνουν κάποιες φορές τις αποφάσεις» υποστήριξε ο κ.Σκανδαλίδης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το σκεπτικό της απόφασης διαγραφής του κ.Θεοχαρόπουλου, είπε πως «η Φώφη Γεννηματά έκανε ένα σαφή διαχωρισμό ανάμεσα στην ψήφο κατά συνείδηση και στην κομματική πειθαρχία».
«Πρόκειται για μεγάλο εθνικό θέμα, έχει εκφραστεί η μεγάλη πλειοψηφία της παράταξης και η κοινοβουλευτική ομάδα, ήταν οι 9 βουλευτές και 1 από την άλλη πλευρά» υποστήριξε ο κ.Σκανδαλίδης.
Ερωτηθείς για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο κ.Σκανδαλίδης είπε πως«πήρε θέση με βάση αυτά που έλεγε από πριν και μάλιστα με πολύ σκληρό τρόπο απέναντι στην κυβέρνηση με βάση το ότι και το κλίμα και η διαδικασία και όλα ήταν πολύ λάθος και δεν μπορεί τα εθνικά θέματα να συζητιούνται με αυτόν τον τρόπο».
«Άλλο είναι ο κ. Παπανδρέου που είχε μια θέση μετριοπαθή και από την άλλη, είναι βουλευτής της παράταξης που πρέπει με την ψήφο του να καθορίσει τη στάση μας.
Αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμάς» ανέφερε ο κ.Σκανδαλίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης