Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Ratings, Moody’s: Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση εταιρικών χρεών

S&P Global Ratings, Moody’s: Η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας θα δημιουργήσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση εταιρικών χρεών
Οι οίκοι αξιολόγησης προειδοποιούν ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας θα κάνει πιο δύσκολη την εξυπηρέτηση χρέους από τις επιχειρήσεις
Στην εκτίμηση ότι η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομικής ανάπτυξης θα κάνει πιο δύσκολο για τις επιχειρήσεις την εξυπηρέτηση των χρεών τους συγκλίνουν οι οίκοι αξιολόγησης.
«Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας εξαπλώνεται, κάτι που αποτελεί απειλή για την κερδοφορία σχεδόν όλων των κινεζικών εταιρειών» επισημαίνει η S&P Global Ratings σε πρόσφατη ανάλυση της.
Παράλληλα, η S&P πιστεύει ότι «η δυνατότητα για την εξυπηρέτηση χρέους θα περιοριστεί καθώς η ζήτηση περιορίζεται και το περιθώριο κέρδους συρρικνώνεται», ενώ οι συνεχιζόμενες προσπάθειες του Πεκίνο για μείωση του κρατικού χρέους ενδέχεται να παγώσουν ή και να αντιστραφούν.
«Ενώ οι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν σκόπιμα κατευθύνει τη χώρα προς έναν δρόμο χαμηλότερης και πιο βιώσιμης ανάπτυξης, η ευρύτητα της πτώσης τους τελευταίους μήνες ενισχύει τις ανησυχίες» επισημαίνεται στην ίδια ανάλυση εκτιμώντας ότι φέτος θα αυξηθεί ο ρυθμός αθέτησης των εταιρικών χρεών.
Την ίδια στιγμή, η Moody's υποστηρίζει ότι η ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας από την Κινεζική Τραπεζική και Ασφαλιστική Ρυθμιστική Αρχή ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τις ιδιωτικές εταιρείες αυξάνοντας την προσφορά πίστωσης, είναι θετική για «τις επιχειρήσεις που είναι θεμελιωδώς υγιείς».
Αλλά η επίδραση του μέτρου θα είναι περιορισμένη για τις πιο αδύναμες επιχειρήσεις, «διότι η αυξημένη πίστωση στην αγορά θα κυμανθεί κυρίως στις εταιρείες με ισχυρά πιστωτικά προφίλ».
Η Moody's ανέφερε επίσης ότι η οικονομική αδυναμία της Κίνας και ο εμπορικός πόλεμος είναι πιθανό να δυσκολέψουν τις εταιρείες να πληρώσουν τα χρέη τους.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης