Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,32% και τα 1.283,95 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός με το «βλέμμα» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,32% και τα 1.283,95 δολ. ανά ουγγιά
Η πτώση του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπολοίπων νομισμάτων ενισχύει το πολύτιμο μέταλλο
Άνοδο καταγράφει σήμερα Παρασκευή (25/1) ο χρυσός, ο οποίος απομακρύνεται από τα χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων στα οποία υποχώρησε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τον επόμενο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.283,95 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το πολύτιμο μέταλλο είχε υποχωρήσει στα 1.275,65 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 27 Δεκεμβρίου 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,31% στις 95,99 μονάδες.
Σημειώνεται ότι η πορεία του δολαρίου είναι συνήθως αντίθετη με αυτή του πολύτιμου μετάλλου, καθώς το ασθενέσθερο δολάριο καθιστά τον χρυσό λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές «έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις», με τον ίδιο να αναμένει τον νέων γύρο συνομιλιών την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump αισθάνεται αισιόδξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «καθοριστικό» τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας.
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στις εξελίξεις που αφορούν τη μερική αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης στις ΗΠΑ, με τον κ. Mnuchin ωστόσο να εκφράζει την πεποίθησή του ότι η Αμερικανική οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται χωρίς προβλήματα μετά την ολοκλήρωση του shoutdown.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης