Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Έξι συνεχόμενες ανοδικές αλλά με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες προσδοκίες

tags :
Αμέσως μετά το κλείσιμο του ΧΑ - Έξι συνεχόμενες ανοδικές αλλά με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες προσδοκίες
ΑΓΟΡΑ: Έξι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, αλλά για τις τραπεζικές μετοχές η πορεία δεν ήταν ανάλογη. Το ΧΑ με χαμηλό τζίρο συνέχισε ανοδικά έστω και οριακά.

Είναι κοντά σε σημαντικές αντιστάσεις που θέλουν και τζίρο και καλή διάθεση. Και φυσικά δεν θέλουν το κλίμα που επικρατεί στον τραπεζικό κλάδο.

Ωστόσο το ενδιαφέρον έχει στραφεί σε καλά χαρτιά του ελληνικού χρηματιστηρίου και σε συνδυασμό με τη στάθμιση των τραπεζών στους δείκτες, η επίδραση της πτώσης δεν είναι σημαντική. Είναι όμως σε ψυχολογικό επίπεδο αρκετά σημαντικά.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Όσοι κοιτάνε δείκτες έχουν λόγους να βλέπουν τι γίνεται σε όλες τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης για παράδειγμα. Το ενδιαφέρον το δικό μας είναι στις ποιοτικέ μετοχές και δεν κοιτάμε την αποτίμηση ή τον όγκο που κάνουν.

Είναι γνωστό και χιλιογραμμένο πως όταν βρίσκεται η σωστή αποτίμηση αφού έχει υπάρξει συνήθως και κάποιο νέο ο όγκος είναι αυξημένος και η εμπορευσιμότητα στη μετοχή βελτιωμένη. Αρκεί να αγοράσεις όταν δεν την κοιτάνε οι πολλοί.

ΤΖΙΡΟΣ: Απογοητευτικός. Ούτε 30 εκατ. ευρώ και αυτός ο τζίρος δείχνει το πενιχρό επενδυτικό ενδιαφέρον που υπήρχε σήμερα συνολικά για το ελληνικό χρηματιστήριο. Δεν έχουμε επομένως πολλά να πούμε καθώς δεν ξεχώρισαν και πολλές μετοχές.

MHXANAKIΑ: Οι εντολές που μπαίνουν με «μηχανάκι» ανεβάζουν κατακόρυφα την αδρεναλίνη. Την εντοπίσαμε στην Εθνική στα 0,96 ευρώ ενώ την εντοπίζουμε δυο-τρεις συνεδριάσεις και στην Τεχνική Ολυμπιακή στα 2,20 ευρώ.

Και καλά στα βαριά χαρτιά, αλλά και στα μικρά εντολές μέσω μηχανήματος;

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στην Amber Capital τελικά όπως είχαμε γράψει τα πακέτα του κ.Κούτρα. Το επιβεβαίωσε το fund έχει πλέον πάνω από 5% αγορασμένο σε εξαιρετικά χαμηλότερα επίπεδα από αυτά που είχε πουλήσει.

Ουσιαστικά το fund δεν έχει σταματήσει να στηρίζει την εταιρεία, απλά βρήκε την ευκαιρία να γράψει ένα σημαντικό κέρδος και να μπει χαμηλότερα. Μένει να δούμε αν θα πάει ξανά στο 10%. Μένει ένα ποσοστό 1,1% που κατέχει η κόρη του κ.Κούτρα συν τα «ελεύθερα» χαρτιά.

Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 3,4%και στα 1,3380 ευρώ με όγκο 452 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 236 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Προφανώς η πίεση στη μετοχή έχει να κάνει με τις δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο του κ.Παναγιωτάκη, ο οποίος είπε ουσιαστικά πως κάποιοι θέλουν να πάρουν τσάμπα τις μονάδες που είναι προς πώληση.

Είπε πως από την πλευρά της η ΔΕΗ έχει κάνει όσα πρέπει και μάλιστα στην ώρα της και πως οι μονάδες είναι και σημαντικές για το σύστημα και κερδοφόρες. Όμως αυτή η «ανησυχία» του για το επενδυτικό ενδιαφέρον μεταφράστηκε ως αρνητική είδηση για την αγορά.

Η μετοχή έκλεισε με απώλειες 2,88% και στα 1,35 ευρώ με χαμηλό ημέρα τα 1,34 ευρώ και υψηλό τα 1,4040 ευρώ. Ο όγκος στις 137 χιλ. τεμάχια και η αποτίμηση στα 313 εκατ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν επιβεβαιώνεται από τη Eurobank η πληροφορία για reverse split. Για εμάς όχι μόνο η Eurobank αλλά όλες οι τράπεζες πρέπει να κάνουν reverse split. Δεν είναι εικόνα αυτή να είναι οι μετοχές στα 0,50 και 0,60 ευρώ.

Βέβαια, θα πείτε ότι θα ξαναπάνε εκεί, όπως έγινε με την Εθνική και την Πειραιώς. Ε, αν πάνε ας ξανακάνουν…

CRETA FARMS: Στα 0,90 ευρώ έφτασε η μετοχή με το νέο +11,94% το οποίο έγινε με όγκο 41 χιλ. τεμάχια. Οι αγορές των βασικών μετόχων έφεραν την άνοδο και φυσικά η περιορισμένη διασπορά.

Όλα τα βλέμματα τώρα θα είναι στραμμένα στην έκτακτη γενική συνέλευση για να μάθουμε γιατί ο Μάνος Δομαζάκης, ζητάει αλλαγή Δ.Σ. και επιτροπής ελέγχουν. Θα στηρίξει ο Τάκης Δομαζάκης ή θα καταθέσει δική του πρόταση;

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τραβάει κάποια επενδυτικά βλέμματα και έχει επιστρέψει πάνω από τα 2 ευρώ. Στα 2,08 ευρώ το κλείσιμο με άνοδο 1,46% και όγκο 8 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 91 εκατ. ευρώ προφανώς και είναι χαμηλή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmai.com 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης