Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» στις ΗΠΑ - Στο +1,36% ο DAX

Άνοδος στις ευρωαγορές, με τα «βλέμματα» στις ΗΠΑ - Στο +1,36% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,61% κι έκλεισε στις 357,84 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα (25/1/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριξη σε ισχυρά αποτελέσματα από αμερικανικές εταιρείες, αλλά και στις ελπίδες για επίλυση του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ, που αντισταθμίζουν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,61% κι έκλεισε στις 357,84 μονάδες.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τεχνολογικές μετοχές (+1,8%), ανερχόμενες στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 11 Νοεμβρίου, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ενθαρρυντικά τα καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη που ανακοινώθηκαν χθες από αμερικανικές εταιρίες.
Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν και οι κλάδοι πρώτων υλών (+3,3%), χημικών (+1%), τραπεζών (+1,7%) και αυτοκινήτου (+2,3%).
Με οριακά κέρδη έκλεισαν οι τηλεπικοινωνίες, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από τη Vodafone, τη δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρία κινητής τηλεφωνίας, και τη σκανδιναβική εταιρία τηλεπικοινωνιών Telia.
Η μετοχή της Vodafone σημείωσε πτώση 4,9%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν εννέα μηνών, ενώ της Telia υποχώρησε κατά 4,6%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 1,36% κι έκλεισε στις 11.281,79 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 1,11% στις 4.925,82 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο έκλεισε στο +1,26% και τις 19.810,52 μονάδες.




Με πτώση 0,14% στις 6.809,22 μονάδες έκλεισε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το Brexit, αλλά και λόγω πιέσεων από τη Vodafone και την ισχυρή στερλίνα. 


Η βρετανική εφημερίδα «Sun» ανέφερε σήμερα ότι το κόμμα DUP της Βόρειας Ιρλανδίας ετοιμάζεται να καταλήξει σε συμβιβασμό με την Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, για το Brexit.
Οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για την παγκόσμια οικονομία, μετά και τις προειδοποιήσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος μίλησε για καθοδικούς κινδύνους που απειλούν την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Aβεβαιότητα παραμένει γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά τις χθεσινές απαισιόδοξες δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου, Wilbur Ross, ο οποίος έκανε λόγο για έλλειψη προόδου.
Ωστόσο, σήμερα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι οι δύο πλευρές «έχουν πραγματοποιήσει μεγάλη πρόοδο στις εμπορικές τους διαπραγματεύσεις», προσθέτοντας παράλληλα ότι προσβλέπει στον νέο γύρο συνομιλιών με το Πεκίνο την ερχόμενη εβδομάδα.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου των ΗΠΑ, Larry Kudlow, δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, αισθάνεται αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων με το Πεκίνο, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως «καθοριστικό» τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων της επόμενης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τη μερική αναστολή των ομοσπονδιακών λειτουργιών, που συνεχίζεται για 35η ημέρα, απειλώντας πλέον την οικονομία.
Η Γερουσία των ΗΠΑ, αφού απέρριψε δύο νομοσχέδια για τον τερματισμό του κυβερνητικού shutdown, αναζητά έναν τρόπο να δώσει τέλος στο αδιέξοδο.
Μια διμερής ομάδα βουλευτών ανέφερε ότι εισήγαγε μια τροπολογία στη Γερουσία για να ανοίξει προσωρινά περίπου το ένα τέταρτο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης