Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Αποκαλεί τα Σκόπια "Μακεδονία"

Τουρκία: Χαιρετίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών - Αποκαλεί τα Σκόπια
Επισημαίνει ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελούσε εμπόδιο επί 27 χρόνια στις διαδικασίες ένταξης της γείτονος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε
Την έγκριση της Συμφωνίας Πρεσπών χαιρετίζει η Άγκυρα, σημειώνοντας πως πλέον δεν υπάρχει το εμπόδιο του ζητήματος της ονομασίας για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy αναφέρει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» τη γειτονική χώρα ενώ σημειώνει ότι η Τουρκία την είχε αναγνωρίσει με τη συνταγματική της ονομασία από όταν κήρυξε την ανεξαρτησία της.
Επισημαίνει επίσης ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελούσε εμπόδιο επί 27 χρόνια στις διαδικασίες ένταξης της γείτονος σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Κουμουτσάκος (ΝΔ): Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε

«Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της κυβερνητικής υπογραφής στο νόμο που κύρωσε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών, οι δήθεν βαθυστόχαστες εκτιμήσεις Τσίπρα και Κοτζιά για τη στάση της Τουρκίας καταρρέουν», αναφέρει ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, βουλευτής Β’ Αθηνών,  Γ. Κουμουτσάκος.
Όπως σημειώνει  «η Άγκυρα αγνοεί επιδεικτικά το "Βόρεια Μακεδονία" και επιχαίρει για την επικείμενη ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
Ήδη φαίνεται να διαμορφώνεται η στενή συνεργασία Άγκυρας-Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ.
Προφανώς όχι προς όφελος των ελληνικών προτεραιοτήτων στα ζητήματα ασφάλειας.
Ποιά θα είναι η στάση των Σκοπίων εντός ΝΑΤΟ για τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος;».
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο «ένα είναι σίγουρο: Μια δύσκολη περίοδος για τα ελληνικά συμφέροντα άρχισε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης