Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας

Γεννηματά: Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας
«Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ», τόνισε η Φ. Γεννηματά
«Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτακη δεν έχει θέση ανάμεσα μας», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, η οποία και ξεκαθαρίζει ότι από το κόμμα της δεν τέθηκε θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ.
Όπως εξηγεί η κ. Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» με αφορμή τη διαγραφή του  Θ. Θεοχαρόπουλου, η δική της απόφαση «αφορούσε τη στάση του βουλευτή Επικρατείας Θ. Θεοχαρόπουλου και όχι της ΔΗΜΑΡ.
Άλλο η διαφορετική άποψη και άλλο η ψήφιση στη Βουλή ενάντια στην άποψη της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου και του συνόλου τη Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας.
Σε μια στιγμή μάλιστα που η ψήφος δεν είναι απλά ναι σε μια κακή συμφωνία αλλά και στήριξη στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Επομένως  από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ.
Το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο της με διαφωνία πολλών στελεχών της όπως έγινε ήδη γνωστό».
Σε ερώτηση για το εάν ισχύουν οι ισχυρισμοί του Θανάση Θεοχαρόπουλου ότι του πρόσφερε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με αντάλλαγμα την καταψήφιση της συμφωνίας και ότι του αρνήθηκε να κατέβει σε κάποια περιφέρεια με σταυρό, απάντησε «σε όσους τυχόν μπερδεύονται υπενθυμίζω ότι εγώ δεν είμαι Τσίπρας.
Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».
Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Γεννηματά τόνισε πως «η θέση μας δεν έχει καμία σχέση με τις ακραίες θέσεις, την διχαστική ρητορική με την ΝΔ που έχει εξάλλου μεγάλες διαχρονικές ευθύνες για το θέμα αυτό.
Η δική μας στάση υπαγορεύεται από αίσθημα εθνικής ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας.
Είμαστε διαχρονικά υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης.
Κι εδώ υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν:οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας.
Είναι ακριβώς οι αξιώσεις τις οποίες πανηγυρικά δέχτηκε ο κ. Τσίπρας. Είναι, ακριβώς, οι «εθνικές γραμμές» που υπηρετήθηκαν επί δεκαετίες, για να έρθει ο κύριος Τσίπρας ως YES MAN των ισχυρών, με «μυστική διπλωματία», να υποχωρήσει και από αυτές».
Ακόμη, η κ. Γεννηματά σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περιθώριο για προοδευτικό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ ή, όπως λένε τα στελέχη της, το προσκλητήριο αποτελεί πρόσχημα για «λεηλασία» της Κεντροαριστεράς, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα.
Προχωράμε το δικό μας δρόμο.
Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτακη δεν έχει θέση ανάμεσα μας».
Κατά την ίδια, «η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους.
Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλλήματα εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό.
Αυτή η μικροκομματική τους όμως αντίληψη εγκυμονεί κινδύνους για νέες περιπέτειες και νέα αδιέξοδα για τη χώρα.
Ας το λάβουν αυτό πολύ σοβαρά υπόψη τους οι πολίτες.
Ιδιαίτερα η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να υποδυθεί «κόντρα ρόλο» εμφανιζόμενος ως  δήθεν κεντροαριστερός τώρα στα στερνά του, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού για την πολιτική του επιβίωση».
 Σχετικά με την απόφασή της για προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι «η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας.
 Η εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας γραφειοκρατία.
Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε για να  λειτουργεί ως ένας δυναμικός, δημοκρατικός πολιτικός φορέας και δεν θα επιτρέψω να αναιρεθεί αυτό το βασικό χαρακτηριστικό.
Στις εκλογές θα πάμε συντεταγμένα με ενιαία φωνή και ουσιαστική πολιτική ενότητα».
Για το εάν σηματοδοτεί μια τέτοια απόφαση επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, όπως ακούγεται, υπογράμμισε  ότι από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι το ΠΑΣΟΚ άλλωστε ποτέ δεν έφυγε για να επιστρέψει τώρα, αλλά αποτέλεσε και θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.
Μάλιστα, σημείωσε ότι το Συνέδριο είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για να αποτιμηθεί από όλους η μέχρι σήμερα πορεία του ΚΙΝΑΛ.
«Το Κίνημα Αλλαγής γεννήθηκε μεν ως πολυκομματικός φορέας αλλά ήμουν  εξ’ αρχής σαφής ότι δεν υπάρχει χώρος για τιμάρια και βαρωνίσκους.
Υπάρχει εκλεγμένος Πρόεδρος, υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή και σαφές πλειοψηφικό μήνυμα.
Θέλω ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό αλλά και αποτελεσματικό με σαφές πολιτικό μήνυμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, σχετικά με το εάν το Κίνημα Αλλαγής είναι ακόμα ανοιχτό σε ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «οι πολίτες με την ψήφο τους θα μας κατατάξουν και θα καθορίσουν την ευθύνη που  αναλογεί στον καθένα για την επόμενη μέρα.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε ενώπιον του ελληνικού λαού την πρόταση μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας.
Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα μια ολοκληρωμένη πρόταση -  με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα - για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη. Είμαστε έτοιμοι με την εντολή του λαού  να αναλάβουμε την δική μας ευθύνη  για  πολιτική σταθερότητα και  εφαρμογή αυτού του σχεδίου».
«Ο δικός μας αγώνας είναι να ανατρέψουμε το σκηνικό του διχαστικού  διπόλου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που θα οδηγήσει τη χώρα και τους πολίτες σε νέα αδιέξοδα», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης