Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νοτοπούλου: Η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου

Νοτοπούλου: Η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατ. Μεσογείου
"Η ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας είναι το στοίχημα της νέας εποχής", τόνισε η Κ. Νοτοπούλου
Με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών η Ελλάδα αναδεικνύεται σε δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, υπογράμμισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης),  Κ. Νοτοπούλου,  στη δεξίωση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, με την ευκαιρία του νέου έτους.
«Η Ελλάδα επιστρέφει ενεργά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου σε διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο, αναδεικνύοντας τον περιφερειακό της ρόλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.
Ακόμη, η κ.Νοτοπούλου κάνοντας αναφορά στις σχέσεις Ελλάδας - Ιταλίας και στις μεγαλύτερες ιταλικές επενδύσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, όπως οι υπό εξέλιξη επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τόνισε ότι «χαρακτηριστικά παραδείγματα συμμετοχής ιταλικών εταιρειών σε επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα είναι το μετρό της Θεσσαλονίκης και η Εταιρία Παροχής Αερίου Θεσσαλονίκης- Θεσσαλίας, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο νέες θέσεις εργασίας αλλά και υπεραξία.
Επενδύσεις που έγιναν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι εις βάρος του».
Η ίδια σημείωσε πως  «οι ελληνο-ιταλικές εμπορικές σχέσεις είναι στενές και μακρόχρονες.
Η Ιταλία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, καθώς αποτελεί τον σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών εξαγωγών».
Τέλος, η κ. Νοτοπούλου υπογράμμισε ότι «η Βόρεια Ελλάδα έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε σημαντικό οικονομικό και επιχειρηματικό κέντρο στην ευρύτερη περιοχή» και πως η ανάπτυξή της «είναι το στοίχημα της νέας εποχής.
Ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης