Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης (ΝΔ): Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ενισχύεται

Γεωργιάδης (ΝΔ): Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων ενισχύεται
Τι αναφέρει ο  αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης
«Ο αλυτρωτισμός των Σκοπίων όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται, αλλά ενισχύεται με τη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Παραπολιτικά".
Όπως αναφέρει, οι μελλοντικές ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΠΓΔΜ στην ΕΕ «θα αποτελέσουν ένα εργαλείο πίεσης προς τα Σκόπια», ενώ «το μείζον που ήταν η ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, έχει ήδη κριθεί».
Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει «ευπρόσδεκτη» από την πλευρά του την ένταξη στη ΝΔ των βουλευτών Αμυρά και Ψαριανού, αν και αυτές είναι αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ, όπως συμπληρώνει.
Για τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες της ΝΔ, σημειώνει ότι «εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις και έχουμε πεντακομματική Βουλή, προφανώς μόνο με το ΠΑΣΟΚ» και προσθέτει ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, η ΝΔ «θα επιδιώξει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις γιατί αυτό χρειάζεται ο τόπος».
Κάνοντας αναφορά στην υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης εκφράζει την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει «απολύτως καμία εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου», στηριζόμενος, μεταξύ άλλων και στο «απλό δεδομένο ότι η φαρμακευτική πολιτική την εποχή του Μνημονίου ελεγχόταν και καθοριζόταν από την τρόικα.
Άρα δεν θα είχε κανένα νόημα η Novartis να "λαδώσει" κανέναν πρωθυπουργό και υπουργό, όταν ήξερε ότι οποιαδήποτε απόφαση ευνοϊκή προς τη Novartis θα μπορούσε να μπλοκάρει από την τρόικα στο πλαίσιο της εφαρμογής του Μνημονίου».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ασφαλώς και υπάρχει σκάνδαλο Novartis, με καταρχήν με την έννοια του επηρεασμού γιατρών ή άλλων παραγόντων της αγοράς με αθέμιτα μέσα για να ευνοηθεί η αύξηση του μεριδίου της Novartis στην αγορά», κάτι που όπως προσθέτει «το έχουν κάνει προφανώς και άλλες εταιρείες».
Κατά τον ίδιο, υπάρχει «και ένα δεύτερο πια σκάνδαλο Novartis το οποίο μπορεί και να αποδειχθεί πράγματι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Μεταπολίτευσης και έχει να κάνει με το πώς η κυβέρνηση Τσίπρα προσπάθησε να χειραγωγήσει δικαστές, εισαγγελείς και μάρτυρες με σκοπό να στοχοποιήσει πολιτικούς αντιπάλους».
Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης μιλά για μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ήδη από το στάδιο της προ-διαδικασίας τα οποία «ενισχύουν την υποψία ότι εδώ υπάρχει μια μεγάλη σκευωρία, την οποία η ΝΔ θα αποκαλύψει όταν γίνει κυβέρνηση».

www.banklingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης