Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βούλτεψη: Οι αλυτρωτισμοί παραμένουν στο Σύνταγμα της FYROM, με υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης

Βούλτεψη: Οι αλυτρωτισμοί παραμένουν στο Σύνταγμα της FYROM, με υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης
«Με τη Συμφωνία αυτή, οι Σκοπιανοί εξασφαλίζουν όλα όσα ζητούσαν», επισημαίνει η βουλευτής της ΝΔ
Οι αλυτρωτισμοί παραμένουν στο Σύνταγμα της FYROM, και μάλιστα με υπογραφή ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφ. «Βραδυνή της Κυριακής» η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη σχολιάζοντας την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή.
«Με τη Συμφωνία αυτή, οι Σκοπιανοί εξασφαλίζουν όλα όσα ζητούσαν και δεν είχαν ποτέ πάρει από καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση.
Στην πραγματικότητα ο Zaev κέρδισε ακριβώς αυτά που ζητούσε ο Gruevski», σημειώνει.
Η κ. Βούλτεψη κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως ακολουθούν την "εθνική γραμμή"».
«Καμιά εθνική γραμμή δεν περιέλαβε ποτέ και όνομα, και γλώσσα, και ταυτότητα, και αυτοπροσδιορισμό, και πρόσβαση στη θάλασσα, και αλλαγές στα δικά μας σχολικά βιβλία.
Τις συνέπειες αυτής της Συμφωνίας θα τις βρουν μπροστά τους οι επόμενες γενεές, οι αγέννητοι»», προσθέτει.
Ερωτηθείσα αν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί προεκλογικά ή μετεκλογικά με πρόσωπα και κόμματα που είπαν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, τονίζει:
«Για μας το θέμα της Μακεδονίας είναι κομβικό.
Γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει τους πάντες ενώπιον των ευθυνών τους.
Πρόκειται για ιστορικές ευθύνες, για αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της πατρίδας μας, η οποία πλέον θα αντιμετωπίσει υπαρξιακό πρόβλημα».
Σχολιάζει τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, λέγοντας «αφού επέτρεψε στους Τσίπρα και Κοτζιά να υπογράψουν τη Συμφωνία της λίμνης, τώρα αποφάσισε να βγάλει την στολή παραλλαγής και να φορέσει τον ντουλαμά του Παύλου Μελά».
Εκφράζει την άποψη ότι τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα «προκλήθηκαν από παρακρατικούς σε διατεταγμένη υπηρεσία, με σκοπό να διαλυθεί το συλλαλητήριο», ενώ χαρακτηρίζει την επίθεση που δέχθηκε «ωμή βία, δολοφονικό χτύπημα», και κατηγορεί την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη ότι δεν κάνει τίποτα για να βρει ποιοι τη χτύπησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης