Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Επενδύσεις 427 δισ. δολαρίων επιιδιώκει να προσελκύσει η Σαουδική Αραβία την επόμενη 10ετία

Επενδύσεις 427 δισ. δολαρίων επιιδιώκει να προσελκύσει η Σαουδική Αραβία την επόμενη 10ετία
Η Σαουδική Αραβία έχει καταστήσει την προσέλκυση μεγαλύτερων ξένων επενδύσεων ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου Vision 2030
Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει να προσελκύσει επενδύσεις ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων Ριάλ (427 δισεκατομμύρια δολάρια) την επόμενη δεκαετία μέσω του προγράμματος βιομηχανικής ανάπτυξης που στοχεύει στη διαφοροποίηση της οικονομίας της, όπως δήλωσε το Σάββατο (26/1/2019) ο υπουργός Ενέργειας Khalid al-Falih.
Όπως είπε, το βασίλειο θα ανακοινώσει τη Δευτέρα έργα αξίας 70 δισεκατομμυρίων Ριάλ στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης και Logistics (NIDLP) για την προώθηση της βιομηχανίας, της εξόρυξης, της ενέργειας και της εφοδιαστικής αλυσίδας.
Σε μεταγενέστερο στάδιο, σχεδιάζει να ανακοινώσει έργα στους τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, των χημικών και των μικρών επιχειρήσεων αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χωρίς να έχει οριστεί χρονοδιάγραμμα, όπως αναφέρει το Reuters.
Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας έχει καταστήσει την προσέλκυση μεγαλύτερων ξένων επενδύσεων ακρογωνιαίο λίθο του σχεδίου Vision 2030 για την απεξάρτηση της οικονομίας του κορυφαίου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο από το πετρέλαιο και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους Σαουδάραβες.
Ο υπουργός Μεταφορών Nabeel al-Amudi δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι η NIDLP θα ξεκινήσει 60 δράσεις, συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων αεροδρομίων και 2.000 χιλιομέτρων σιδηροδρόμων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης