Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεφαλογιάννη(ΝΔ): H Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου

Κεφαλογιάννη(ΝΔ): H Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου
Η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό 
«H Ελλάδα έχει ανάγκη να επιστρέψει σε μια περίοδο πολιτικής σταθερότητας, καθαρών θέσεων και ορθού λόγου μετά τη λαίλαπα του μνημονίου που δοκίμασε τα κόμματα που κυβέρνησαν, κατά κύριο λόγο, την περίοδο της Μεταπολίτευσης και κυρίως την επέλαση του λαϊκισμού με αποκορύφωνα την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015”.
Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη της στο ΑΠΕ η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη υπογραμμίζοντας ότι «δεν σχηματίζεται η νέα Αριστερά με υλικά από κόμματα της λαϊκής Δεξιάς» εκφράζοντας την αμφιβολία της εάν «ο Τσίπρας πείσει τους πολίτες για την "αριστερά-δεξιάς».
Ερωτηθείσα εάν έχουν πλέον θέση στη ΝΔ βουλευτές άλλων πολιτικών χώρων που υπερψήφισαν τη Συνθήκη των Πρεσπών η κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει «η ψηφοφορία της Παρασκευής δεν ήταν μία συνηθισμένη ψηφοφορία επί ενός νομοσχεδίου όπου δικαιολογούνταν διαφοροποιήσεις» και σημειώνει:
«προειδοποιήσαμε για τα προβλήματα της Συμφωνίας, για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τη χώρα μας και καλέσαμε κάθε έναν από τα μέλη του Κοινοβουλίου να πουν το ιστορικό "όχι"».
Σχολιάζοντας το αν η ΝΔ διαχειριζόταν μία αντίστοιχη συμφωνία θα επιτύγχανε σύνθετη ονομασία χωρίς τον όρο Μακεδονία, η Όλγα Κεφαλογιάννη ξεκαθαρίζει πως «η εθνική γραμμή, ήδη από το Βουκουρέστι το 2008, ήταν αυτή της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Αυτή την εθνική γραμμή ακολούθησαν έκτοτε όλες οι κυβερνήσεις, αρνούμενες παράλληλα να υποχωρήσουν στις απαιτήσεις των Σκοπίων για τη γλώσσα και την εθνικότητα.
Μέχρι που ήλθε ο κ. Τσίπρας και είπε ναι εκεί που τόσο πρωθυπουργοί είχαν πει όχι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης