Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρουσόπουλος: Οι μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις έγιναν μόνον από την δική μας πλευρά - Η ΝΔ ουδέποτε χάιδεψε την Ακροδεξιά

Ρουσόπουλος: Οι μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις έγιναν μόνον από την δική μας πλευρά - Η ΝΔ ουδέποτε χάιδεψε την Ακροδεξιά
Μια «αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ» έχει περιθώρια να προσφύγει στον ΟΗΕ μόνο στην περίπτωση που οι γείτονες παραβιάσουν τη συμφωνία, αναφέρει ο Θ. Ρουσόπουλος
«Ουδεμία κυβέρνηση απεδέχθη να αποδώσει στους γείτονές μας εθνική ταυτότητα "Μακεδόνων" και "Μακεδονική γλώσσα".
Αυτή είναι πρωτιά της σημερινής κυβέρνησης», τονίζει ο πρώην υπουργός, Θ. Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το "Έθνος της Κυριακής".
«Εάν για παράδειγμα η συζήτηση αφορούσε "σλαβομακεδονική γλώσσα" ενδεχομένως να μιλούσαμε για μια διαφορετική συμφωνία, καθώς είναι γνωστό διεθνώς πως όταν διαπραγματεύεσαι κάνεις κι εσύ υποχωρήσεις», συμπληρώνει, ενώ εκφράζει τον φόβο του ότι «οι μεγάλες εθνικές υποχωρήσεις έγιναν μόνον από την δική μας πλευρά» και μιλά για «προσχηματικές» υποχωρήσεις εκ μέρους της γειτονικής χώρας.
Σύμφωνα με τον κ. Ρουσόπουλο, μια «αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ» έχει περιθώρια να προσφύγει στον ΟΗΕ μόνο στην περίπτωση που οι γείτονες παραβιάσουν τη συμφωνία, και εάν «δεν έχουν λόγο να κάνουν αλλαγές σε μια συμφωνία που τους δίνει ό,τι ζητούσαν» δεν υπάρχουν δυνατότητες ανατροπής της.
«Αναφορικά βεβαίως, με την ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων στην ΕΕ, μια αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί στο ακέραιο το να θέτει βέτο ανά πάσα στιγμή στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή οικογένεια», συμπληρώνει.
Περαιτέρω, ο ίδιος επισημαίνει ότι «η ΝΔ ουδέποτε χάιδεψε την Ακροδεξιά, άλλωστε επί των ημερών της η "Χρυσή Αυγή" βρέθηκε στην πιο δύσκολη θέση της ιστορίας της», ενώ εκφράζει την ανησυχία του για την διατήρηση δυνάμεων της Χρυσής Αυγής «και η Συμφωνία των Πρεσπών την βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση».
Μάλιστα εκτιμά ότι αυτή η συμφωνία "κάλυψε" ένα «μέρος του πληθυσμού που είτε επιζητούσε επιχείρημα για να ξαναψηφίσει ΧΑ, είτε θα φύγει από το κόμμα του κ. Καμμένου για να βρει στέγη εκεί».
Σε ερώτηση περί πιθανής επανόδου του στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, απαντά  ότι συστρατεύεται στη μάχη που δίνει η ΝΔ και ο Κ. Μητσοτάκης «για μια ουσιαστική αλλαγή και μετατόπιση της εφαρμοζόμενης πολιτικής στα πραγματικά προβλήματα του πολίτη» και πως «σε κάθε περίπτωση η δική μου επάνοδος προσδιορίζεται από τα εξής στοιχεία: Πρώτον από την μικρή πολιτική μου ιστορία η οποία βιαίως διεκόπη το 2009 με ανοίκειες επιθέσεις που στόχευαν στην σπίλωσή μου και στην υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή.
Δεύτερον από την δυνατότητα της πραγματικής προσφοράς στον τόπο, εάν πραγματικά το θέλεις και το μπορείς».
Ο κ. Ρουσόπουλος υπογραμμίζει τέλος πως «η  έννοια της δικαίωσης από την ψήφο του λαού θα σημάνει για εμένα το κλείσιμο μιας μαύρης τρύπας που άφησε και στην προσωπική μου διαδρομή και στο κόμμα, το οποίο επίσης ταλαιπωρήθηκε από την άθλια συκοφαντία.
Δικαιώθηκα τόσο από την Ολομέλεια της Βουλής και μάλιστα ενώ πλειοψηφία τότε ήταν το αντίπαλο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την καταδίκη των συκοφαντών μου στην ελληνική Δικαιοσύνη.
Αυτό το τελευταίο μπορεί να μην είναι πολύ γνωστό, διότι τα αρνητικά προβάλλονται πάντα περισσότερο από τα θετικά αλλά είναι η πραγματικότητα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης