Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ηγετική μορφή των κίτρινων γιλέκων τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι – Τέθηκε σε τεχνητό κώμα

Γαλλία: Ηγετική μορφή των κίτρινων γιλέκων τραυματίστηκε σοβαρά στο μάτι – Τέθηκε σε τεχνητό κώμα
Xτυπήθηκε από όπλο εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών της αστυνομίας
Ο Jerome Rodrigues μια από τις γνωστότερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, τραυματίστηκε στο μάτι το Σάββατο (26/1/2019)  κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, χτυπήθηκε από όπλο εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD).
Ο δικηγόρος του αμφισβήτησε την επίσημη εκδοχή ότι ο πελάτης του τραυματίστηκε από θραύσμα βομβίδας κρότου-λάμψης.
Ο Rodrigues  τραυματίστηκε ενώ βιντεοσκοπούσε και μετέδιδε απευθείας στη σελίδα του στο Facebook την άφιξη των κίτρινων γιλέκων στην πλατεία της Βαστίλλης, στο κέντρο του Παρισιού, το απόγευμα του Σαββάτου.
Στη Γαλλία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα μια ευρεία συζήτηση για την επικινδυνότητα αυτών των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).
Για πρώτη φορά το Σάββατο, οι αστυνομικοί που φέρουν αυτά τα όπλα ήταν εξοπλισμένοι με μικρές, φορητές κάμερες, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγγυηθεί «διαφάνεια» στη χρήση τους.
Ωστόσο ο δικηγόρος του Rodrigues υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες κάμερες στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο πελάτης του.
Ο τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τη νύχτα τέθηκε σε τεχνητό κώμα.
«Είναι σοκαρισμένος. Θα μείνει ανάπηρος ισοβίως. Είναι τραγικό για τον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε ο δικηγόρος του, εξηγώντας ότι έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης