Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τρεις συν δύο μνηστήρες για ταινιοθήκη και σήμα του Mega τινάζουν τη μπάνκα της ειδικής διαχείρισης

tags :
Οι τρεις συν δύο μνηστήρες για ταινιοθήκη και σήμα του Mega τινάζουν τη μπάνκα της ειδικής διαχείρισης
Το σπάσιμο της πώλησης και το χαμηλότερο ενδιαφέρον για το αρχείο ειδήσεων
Σε δύο κομμάτια σπάει σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του Mega που βγαίνει προς πώληση από τον ειδικό διαχειριστή Grant Thornton το αμέσως προσεχές διάστημα με στόχο η διαδικασία να ολοκληρωθεί πριν από το Πάσχα και με προσδοκίες για τη διαμόρφωση των εσόδων από τη ρευστοποίηση να έχουν εκτιναχθεί.
Και αυτό διότι το ενδιαφέρον αναμένεται ιδιαίτερα ισχυρό ειδικά για την ταινιοθήκη και το σήμα που θα πουληθούν μαζί ενώ ξεχωριστά αναμένεται να πουληθεί το αρχείο ειδήσεων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές την ταινιοθήκη και το σήμα θα χτυπήσουν ο όμιλος Μαρινάκη, ο όμιλος Σαββίδη αλλά και ο όμιλος Βαρδινογιάννη ενώ στο παιγνίδι είναι πιθανό να μπουν και οι Vodafone και Wind. 
Ο κάθε ενδιαφερόμενος φυσικά θα το πράξει για τος δικούς του λόγους με τους ομίλους Μαρινάκη και Σαββίδη να ενδιαφέρονται όχι μόνο για την ταινιοθήκη αλλά και για το σήμα δεδομένου ότι το Mega θεωρείται πανίσχυρο brand name.  
Από την πλευρά του ο Ιβάν Σαββίδης είναι σαφές ότι θα ήθελε ένα καλύτερο brand name αλλά και την ταινιοθήκη δεδομένου ότι οι επιδόσεις του Open μέχρι στιγμής είναι μη ικανοποιητικές ενώ ο όμιλος Μαρινάκη εν όψει της λήψης αδείας είναι προφανές ότι θα ήθελε να ξεκινήσει με έτοιμη ταινιοθήκη και πιθανόν με επιθετική προώθηση της αναβίωσης του σήματος Mega.
Η ταινιοθήκη όμως είναι προφανές ότι ενδιαφέρει σημαντικά Alpha και Star αλλά και τις Vodafone και  Wind καθώς είναι ποιοτική και μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά έσοδα σε μακροχρόνια βάση.
Την ίδια στιγμή μάχη αναμένεται και για το αρχείο ειδήσεων αν και αυτή θα έχει λιγότερους ενδιαφερόμενους.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποτελέσει μάχη για δύο και συγκεκριμένα τους ομίλους Μαρινάκη και Σαββίδη δεδομένου ότι ο μεν πρώτος ξεκινά ένα νέο κανάλι στο οποίο είναι σημαντικό να υπάρχει αρχείο ειδήσεων και ο δεύτερος έχει ένα φτωχό αρχείο που θα επιθυμούσε να το εμπλουτίσει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης