Τελευταία Νέα
Πολιτική

Politico: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το αντίτιμο για τη διάσωση της Ελλάδας το 2015

Politico: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι το αντίτιμο για τη διάσωση της Ελλάδας το 2015
Ο συντάκτης της «Brussels Playbook» του Politico σχολιάζει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ξεχρέωσε τη διάσωση της Ελλάδας το 2015
Ως το αντίτιμο για τη διάσωσης της Ελλάδας το 2015 και την παραμονή της στο ευρώ «βλέπει» το Politico τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο αρθρογράφος της στήλης «Brussels Playbook», επικαλούμενος Ευρωπαίους αξιωματούχους υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jean Claude Junckerμ είχε πει στον Έλληνα πρωθυπουργό -κατά τις διαπραγματεύσεις του 2015- ότι μια μέρα θα έχει την ευκαιρία να τον ξεπληρώσει.
Μάλιστα, ο αρθρογράφος κάνει λόγο για... payback time.
«Μια σειρά πρωθυπουργών (και καγκελαρίων) της ΕΕ επισκέφθηκαν την Αθήνα και τα Σκόπια μέσα στους περασμένους μήνες για να πείσουν και τις δύο πλευρές να φτάσουν σε συμφωνία.
Ο Juncker παρενέβη επίσης για να "κάνει τα μαγικά του" σε αρκετές περιστάσεις, συμπεριλαμβανομένου τότε που είπε το 2015 στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όταν η χώρα του βρισκόταν στο έλεος της οικονομικής κρίσης, ότι ο Τσίπρας θα είχε κάποια μέρα την ευκαιρία να "ξεπληρώσει" ένα ακόμη πρόγραμμα διάσωσης που βρισκόταν στα σκαριά, σύμφωνα πάντα με αξιωματούχους.
Αυτή η ευκαιρία προέκυψε τώρα.
Και παρ' όλο που οι δημοσκοπήσεις δεν φαίνονται θετικές όσον αφορά την νίκη του Τσίπρα στις εθνικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στο έτος, η θέση του (κ. Τσίπρα) στα βιβλία της ιστορίας φαίνεται να είναι εξασφαλισμένη.
Καθόλου μικρό κατόρθωμα, ιδίως για έναν πολιτικό του οποίου η πολιτική πορεία είχε αρκετά εμπόδια» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης