Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τώρα τον κατώτατο μισθό για να ξεφύγει από τις Πρέσπες

Σπυράκη: Η κυβέρνηση φέρνει τώρα τον κατώτατο μισθό για να ξεφύγει από τις Πρέσπες
Η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης ως Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση πως η κυβέρνηση φέρνει τώρα το θέμα της αύξησης του κατώτατου μισθού διότι θέλει να ξεφύγει από τα όσα συνεπάγεται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κα.Σπυράκη υποστήριξε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της γειτονικής χώρας ως Βόρεια Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα εξήγγειλε σχέδιο στήριξης για την οικονομία της Μακεδονίας.
«Η κυβέρνηση είναι συνώνυμη με ανωμαλία και συναλλαγή.
Οι 151 βουλευτές που της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν είναι οι ίδιοι που ψήφισαν την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η κυβέρνηση βιάζεται να ξεχάσουμε ότι παραβιάζεται ήδη η Συμφωνία, ότι εκχώρησε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα, ενώ ο κ. Zaev πανηγυρίζει ξεχνώντας το πρώτο συνθετικό του ονόματος της Συμφωνίας» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεσμεύεται να ελέγχει την εφαρμογή της Συμφωνίας και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μειώσει τις επιπτώσεις της Συμφωνίας στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη Βόρεια Ελλάδα.
«Γι αυτό και σύντομα η ΝΔ θα καταθέσει σχέδιο οικονομικής ανασυγκρότησης για τη Μακεδονία» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, αναφέροντας πως η ΝΔ δεσμεύεται να μπλοκάρει την πορεία των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αν κρίνει ότι θίγεται το εθνικό συμφέρον.
Σε ερώτηση για το τι θα πράξει η ΝΔ όταν έλθει στην Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η κ. Σπυράκη απάντησε: «ακριβώς ότι έπραξε και στη διαδικασία της κύρωσης».
«Η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για να αμβλύνει τις εντυπώσεις μιας κακής συμφωνίας» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία υποστήριξε πως το ζήτημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι τόσο η χρήση του όρου Μακεδονία στην ονομασία όσο η εθνότητα και η γλώσσα.
Σχετικά με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου η εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε το ερώτημα εάν η έξοδος στις αγορές είναι πραγματική ή συμβολική.
«Η Ελλάδα είχε προσεγγίσει την έξοδο στις αγορές από το 2014.
Η παρούσα κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει την χώρα εκεί που ήταν πριν από πέντε χρόνια» είπε η κα.Σπυράκη, η οποία καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης