Άμυνα – Διπλωματία

ΗΠΑ: Δεν επιδιώκουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν - Έχει επιτευχθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες

ΗΠΑ: Δεν επιδιώκουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν - Έχει επιτευχθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι έχει επιτεχυεί «σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες που αφορούν την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον παραμένει δεσμευμένη να αποσύρει τα στρατεύμετά της από το Αφγανιστάν μετά από 17 χρόνια παρουσίας στην περιοχή, αναφέρθηκε σήμερα (28/1) ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος» στις συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας με τους Ταλιμπάν στο Κατάρ, αναφορικά με την απομάκρυνση των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα χρειαστούν περισσότερες διαπραγματεύσεις σε σχέση με την κατάπαυση πυρός.
«Φυσικά και δεν επιδιώκουμε μόνιμη στρατιωτική παρουσία στο Αφγανιστάν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Reuters ο Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται στην Καμπούλ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ashraf Ghani, ανέφερε ότι η παρουσία των ξένων στρατευμάτων στη χώρα βασίστηκε σε μία διεθνή συμφωνία και ότι δεν πρόκειται να χρειαστούν μακροπρόθεσμα.
«Κανένας Αφγανός δεν επιθυμεί ξένες δυνάμεις στη χώρα του για μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα», ανέφερε σε ομιλία του ο Ashraf Ghani.
«Η σημερινή παρουσία των ξένων δυνάμεων βασίζεται στην ανάγκη, και η ανάγκη αυτή είχε προβλεθεί πάντα και θα προβλέπεται, και σύμφωνα με ένα ακριβές και διακανονισμένο σχέδιο προσπαθούμε να μειώσουμε τον αριθμό αυτό στο μηδέν», επεσήμανε ο πρόεδρος του Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης