Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γιατί απέτυχε η δημόσια πρόταση της Τιτάν; - Ο ρόλος των βασικών μετόχων

tags :
Γιατί απέτυχε η δημόσια πρόταση της Τιτάν; - Ο ρόλος των βασικών μετόχων
Οι βασικοί μέτοχοι που δεν συμμετείχαν στη συμφωνία μετόχων και τα ερωτήματα
Η αποτυχία της δημόσιας πρότασης της Τιτάν εγείρει πραγματικά ερωτήματα για το ποιοι ήταν πραγματικά οι λόγοι της αποτυχίας καθώς το επιχείρημα της εταιρίας περί αρνητικών συγκυριών στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές δεν πείθει.
Και αυτό διότι είναι προφανές ότι η όποια αρνητική συγκυρία δεν θα μπορούσε να αποτρέψει μια θετική εξέλιξη. Η Τιτάν ισχυρίζεται ότι είχε  την υποστήριξη των βασικών μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΙΤΑΝ και φαίνεται ότι είναι έτσι αλλά όχι ακριβώς.
Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά το πληροφοριακό σημείωμα διαπιστώνει ότι «οι Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος, Γεωργία Αλεξοπούλου, Μαρία-Ελένη-Όλγα Παπαλεξοπούλου και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου δεν συμβάλλονται στη Συμφωνία Μετόχων και, συνεπώς, δεν αποτελούν Πρόσωπα που Ενεργούν Συντονισμένα».
Όπως προκύπτει από τα δημόσια έγγραφα της Τιτάν «στα Δικαιώματα Ψήφου Ιδρυτών συμπεριλαμβάνεται ποσοστό περίπου 2,67% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΤΙΤΑΝ, το οποίο (ποσοστό) αντιστοιχεί σε Κοινές Μετοχές που είναι καταχωρημένες σε Κ.Ε.Μ στις οποίες συμμετέχουν οι Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος και Γεωργία Αλεξοπούλου οι οποίοι δεν συμβάλλονται στη Συμφωνία Μετόχων.
Άραγε είναι τυχαίο το γεγονός;
Έχουν και άλλες μετοχές οι μη συμβαλλόμενοι;
Με δεδομένο επίσης ότι το ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου κατέχει το 9,75% και δεν συμβάλλεται στη συμφωνία προκύπτει ένα ποσοστό αθροιστικό των μετόχων με δικαιώματα ψήφου που δεν συμβάλλονται στη συμφωνία 12.42%.
Άραγε ήταν η διεθνής συγκυρία ή το γεγονός ότι υπήρξε διάσταση απόψεων σε επίπεδο βασικών μετόχων;
Την απάντηση οφείλει να τη δώσει η ίδια η εταιρία.
Σημειώνεται ότι δε ότι τα πρόσωπα που ενήργησαν συντονισμένα είναι οι Ανδρέας Κανελλόπουλος, Λεωνίδας Κανελλόπουλος, Νέλλος-Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Τάκης-Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Παύλος Κανελλόπουλος, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου και Ελένη Παπαλεξοπούλου.
 

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης