Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός ενόψει Fed και ΗΠΑ - Στο +0,12% και τα 1.299,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει κοντά σε υψηλά 7 μηνών ο χρυσός ενόψει Fed και ΗΠΑ - Στο +0,12% και τα 1.299,65 δολ. ανά ουγγιά
Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2018
Οριακή άνοδο σημειώνει κατά την έναρξη της εβδομάδας ο χρυσός, παραμένοντας εντός της ζώνης των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας την πρώτη συνεδρίαση της Federal Reserve για το 2019.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.299,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ κατά την προηγούμενη εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα 1.300,33 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτέλεσε την υψηλότερη τιμή από τον Ιούνιο του 2018.
Κατά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασής της, η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, μετά την αύξηση επιτοκίων που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός πως η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει υποδείξει ότι θα προχωρήσει σε δύο ακόμα αυξήσεις επιτοκίων το 2019, ορισμένοι αξιωματούχοι έχει υιοθετήσει έναν πιο μετριοπαθή τόνο κατά το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στον νέο γύρο των εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνας εντός της εβδομάδας, καθώς οι δύο πλευρές προσπαθούν να προχωρήσουν σε συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι οι δύο χώρες έχουν επιτύχει «μεγάλη πρόοδο» στις μεταξύ τους συνομιλίες, ενώ από την πλερυά του ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross, τόνισε ότι η χώρα απέχει «μίλια μακριά» από την επίτευξη μίας συμφωνίας με την Κίνα.
Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, οι επενδυτές αναμένουν την Τετάρτη (30/1) τα στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη στις ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ την Παρασκευή (1/2) αναμένεται να δημοσιευθούν τα στοιχεία για την απασχόληση στη χώρα τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης