Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν όψει δημοπρασίας - Στο 2,70% το 10ετές

Άνοδος στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν όψει δημοπρασίας - Στο 2,70% το 10ετές
Άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν όψει μιας νέας δημοπρασίας χρέους αυτή την εβδομάδα
Άνοδο καταγράφουν σήμερα (28/1/2019) οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν όψει μιας νέας δημοπρασίας χρέους αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή (25/1) η αρμόδια αρχή, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία ομολόγων ύψους 6,5 - 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τίτλων 5ετούς και 10ετούς διάρκειας.
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις και των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης, καθώς η είδηση του τερματισμού του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Περί τις 14:30, η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 5 μονάδων βάσης, στο 2,70%, από 2,649% στο προηγούμενο κλείσιμο.


Η απόδοση του 30ετούς ομολόγου καταγράφει άνοδο 0,5 μ.β. στο 3,52%, ενώ του 2ετούς ενισχύεται κατά 2,6 μ.β. στο 0,33%.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας σημειώνει άνοδο 1,5 μ.β. στο 0,21%.
Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων είχαν υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, για καθοδικούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο Draghi αναμένεται να μιλήσει και σήμερα και οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν νέες ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την οικονομία του νομισματικού μπλοκ.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γαλλίας ενισχύεται κατά 1,3 μ.β. στο 0,62%, του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας σημειώνει άνοδο 1,6 μ.β. στο 1,68%, ενώ του αντίστοιχο ισπανικού ενισχύεται κατά 0,5 μ.β. στο 1,25%.
Πτωτικά κινούνται, αντίθετα, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και εν αναμονή της επιστροφής της χώρας στις αγορές, μέσω έκδοσης νέου 5ετούς ομολόγου, με εκείνη του 10ετούς να υποχωρεί κατά 1,5 μ.β. στο 4,07%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης