Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Το μοτίβο του Δεκεμβρίου (2018) θα επαναληφθεί και το 2019 στη Wall Street

JP Morgan: Το μοτίβο του Δεκεμβρίου (2018) θα επαναληφθεί και το 2019 στη Wall Street
Ο πρόεδρος της JP Morgan υποστηρίζει ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να ξαφνιαστούν εάν δουν τις αγορές να λειτουργούν όπως τον Δεκέμβριο του 2018
Την εκτίμηση ότι η κατάρρευση της Wall Street που σημειώθηκε στα τέλη του 2018 θα μπορούσε ένα επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό του επενδυτικού περιβάλλοντος εξέφρασε ο πρόεδρος της  JP Morgan Chase, Daniel Pinto.
«Με την πάροδο του χρόνου, θα σημειωθούν πολλά περισσότερες καταστάσεις σαν αυτές που είχαμε στο τέλος του Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Pinto κατά τη διάρκεια του World Economic Forum στο Νταβός.
Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 πέρασε σε bear market ενδοσυνεδριακά την παραμονή των Χριστουγέννων με μια ανησυχητική μείωση κατά 20% από τα τελευταία υψηλά.
Μάλιστα, ήταν ο χειρότερος Δεκέμβριος για τις μετοχές μετά το 1931.
Ωστόσο, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, η αγορά ανέκαμψε.
Σύμφωνα όμως με τον Pinto, αυτό το μοτίβο αναμένεται να ξαναπαρατηρηθεί φέτος, χάρη σε μια γήρανση της οικονομικής ανάπτυξης και τις αλλαγές της διάρθρωσης της αγοράς που την καθιστά επιρρεπή σε ξαφνικές και βίαιες κινήσεις.
«Ο κόσμος ξέρει ότι βαδίζουμε προς το τέλος του κύκλου και έχουν "χτίσει" ορισμένο ρίσκο και κάποιες θέσεις εδώ και χρόνια και γνωρίζουν ότι όταν θα θέλουν να προχωρήσουν σε trade, η ρευστότητα δεν θα είναι απαραίτητα εκεί» είπε ο Pinto.
«Έτσι, οι αγορές θα έχουν μια τάση να αντιδρούν υπερβολικά σε καταστάσεις και θα έχουμε αυτές τις μεγάλες διακυμάνσεις και στη συνέχεια μια διόρθωση προς τη λογική, όπως είδαμε» πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης