Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,63% ο DAX

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν όψει εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ - Κίνας - Στο -0,63% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,97% κι έκλεισε στις 354,38 μονάδες
Υπό πίεση βρέθηκαν σήμερα (28/1/2019) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, στο ξεκίνημα μιας κρίσιμης εβδομάδας για το παγκόσμιο εμπόριο και τη νομισματική πολιτική.
Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας και το Brexit, ενώ αναμένουν τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η διήμερη συνεδρίαση της οποίας ξεκινά αύριο.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,97% κι έκλεισε στις 354,38 μονάδες, μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις κερδών.


Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι κλάδοι τραπεζών (-1,6%) και τεχνολογίας (-1,5%), ενώ ο κλάδος αυτοκινήτων υποχώρησε κατά 1,1%.
Η Rio Tinto σημειώνει άνοδο 1,7%, καθώς η Jefferies αναβάθμισε την τιμή - στόχο της για τη μετοχή της εταιρείας.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά 0,63% στις 11.210,31 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο διολίσθησε κατά 0,91% στις 6.747,10 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 0,76% στις 4.888,58 μονάδες.




Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 1,02% κι έκλεισε στις 19.608,13 μονάδες.


Άνοδο κατέγραψαν σήμερα οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, εν όψει μιας νέας δημοπρασίας χρέους αυτή την εβδομάδα.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή (25/1) η αρμόδια αρχή, αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία ομολόγων ύψους 6,5 - 8 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων τίτλων 5ετούς και 10ετούς διάρκειας.
Ανοδικά κινήθηκαν οι αποδόσεις και των ομολόγων άλλων χωρών της Ευρωζώνης, καθώς η είδηση του τερματισμού του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ ωθεί υψηλότερα τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.
Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου ανήλθε στο 2,69%, από 2,649% στο προηγούμενο κλείσιμο.
Οι αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων είχαν υποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα, στον απόηχο των προειδοποιήσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, για καθοδικούς κινδύνους για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο Draghi μίλησε και σήμερα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν νέες ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, αλλά και για την οικονομία του νομισματικού μπλοκ.
Ο κεντρικός τραπεζίτης υπογράμμισε την ανάγκη οι οικονομίες της Ευρωζώνης να διατηρηθούν στο μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων, καθώς μόνο μέσω αυτής της οδού ενισχύεται η ανάπτυξη και καθίσταται βιώσιμη.
Ερωτώμενος από τους ευρωβουλευτές για τις πιθανότητες να υπάρξει εκ νέου χρήση των μη μόνιμων «εργαλείων» της ΕΚΤ, ο Draghi τόνισε ότι «αν τα πράγματα εξελιχθούν πολύ άσχημα, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ξανά άλλα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι πιθανή μια τέτοια εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης