Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αχτσιόγλου: Εμβληματική απόφαση η αύξηση του κατώτατου μισθού - Οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει

Αχτσιόγλου: Εμβληματική απόφαση η αύξηση του κατώτατου μισθού - Οι θεσμοί έχουν συμφωνήσει
Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει την αύξηση του κατώτατου μισθού από τις αρχές Σεπτεμβρίου, τόνισε η υπουργός Εργασίας
Ως εμβληματική χαρακτήρισε την απόφαση για αύξηση του κατώτατου και του υπό-κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ανάγκη να επιτευχθεί απόλυτη συμφωνία με τους Θεσμούς αναφορικά με κινήσης όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ προσέθεσε ότι «η χώρα δεν είναι σε μνημόνιο και δεν είναι ανάγκη να συμφωνεί απόλυτα με τους Θεσμούς.
Στην τελευταία συνάντηση που είχα μαζί τους υπήρξε συμφωνία, κυρίως από πλευράς Κομισιόν, με μοναδική ένσταση το ακριβές ποσοστό».
Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας η Ελλάδα μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να έχει το ρητό «ναι» των εκπροσώπων των Θεσμών, καθώς ο ρόλος τους πλέον είναι συμβουλευτικός.
Δεν αποδέχθηκε την «κατηγορία» ότι η κυβέρνηση προχώρησε αυτή τη στιγμή στην αύξηση του κατώτατου μισθού προκειμένου να «ξεχαστεί» η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς, όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2018 την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και κατάργηση του υπό-κατώτατου και η χρονική στιγμή δεν έχει καμία σχέση.
Απαντώντας σε ερώτηση εάν η αύξηση του κατώτατου μισθού οδηγήσει σε αύξηση των θέσεων μερικής απασχόλησης, τόνισε ότι «δεν μπορούμε να μην αυξάνουμε τους μισθούς μόνο με το επιχείρημα ότι θα υπάρξει ταυτόχρονη αύξηση των θέσεων μερικής απασχόλησης.
Αν ήταν έτσι τότε δεν θα πρέπει ποτέ να υπάρξει αύξηση των μισθών».

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης