Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Bail-Ins, φόροι περιουσίας, δημεύσεις - Το σχέδιο των πολιτικών ελίτ να αναθερμάνουν την οικονομική φούσκα

tags :
Phoenix Capital: Bail-Ins, φόροι περιουσίας, δημεύσεις - Το σχέδιο των πολιτικών ελίτ να αναθερμάνουν την οικονομική φούσκα
Phoenix Capital: Bail-Ins, φόροι περιουσίας, δημεύσεις - Το σχέδιο των πολιτικών ελίτ για να αναθερμάνουν την οικονομική φούσκα
Ο κόσμος κινείται προς τον σοσιαλισμό.
Αυτό σημαίνει ότι οι φόροι περιουσίας είναι προ των πυλών αναφέρει σε report της η εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών Phoenix Capital.
Στην Ευρώπη, τα λαϊκίστικα κόμματα βρίσκονται σε άνοδο, τα οποία όλα έντονα αντιτίθενται σε κάθε είδους λιτότητας.
Το γεγονός ότι τα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα κερδίζουν πολιτική επιρροή όταν η οικονομία της ΕΕ πηγαίνει σχετικά καλά δείχνει ότι θα είναι πολύ πιο ισχυρά μόλις η ξεσπάσει η επόμενη ύφεση.
Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ, η αριστερά «αγκαλιάζει» ανοιχτά τον πλήρη Σοσιαλισμό, με ανοιχτές προσκλήσεις για αύξηση φόρων στις υψηλές  περιουσίες αι διάφορα άλλα συστήματα δήμευσης κεφαλαίου.
Όλα αυτά αποσκοπούν σε ένα πράγμα: να συνδέσουμε αυτό το κενό.



Η πραγματικότητα είναι ότι η οικονομία ουδέποτε επέστρεψε πραγματικά από την κρίση του 2008 τονίζει η Phoenix Capital.
Αυτή η τελευταία ανοδική πορεία ήταν αποτέλεσμα μαζικών κυβερνητικών δαπανών, όχι οργανική αύξηση της ανάπτυξης.
Έτσι, με το ΑΕΠ τόσο χαμηλό σε σχέση με το χρέος, οι πολιτικές ελίτ είναι απελπισμένες για να «βάλουν» τα χέρια τους σε περισσότερα κεφάλαια.
Αα περιλαμβάνει αύξηση των φόρων περιουσίας, δημεύσεις περιουσιών και πολλά άλλα.
Και αν νομίζετε ότι αυτό θα απευθύνεται μόνο στους πολύ πλούσιους, η Phoenix Capital υπενθυμίζει ότι το ΔΝΤ έχει ήδη προτείνει ένα φόρο περιουσίας 10% για τον πλούτο του για όλους.
Αυτό είναι μόνο η αρχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης