Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την Πέμπτη 31/1 οι προσφορές για το ξενοδοχείο Ambassadeur - Στους ισραηλινούς καταλήγει το Esperia Palace

tags :
Την Πέμπτη 31/1 οι προσφορές για το ξενοδοχείο Ambassadeur - Στους ισραηλινούς καταλήγει το Esperia Palace
Σύμφωνα με το διαγωνισμό, οι επενδυτές θα πρέπει να διαθέσουν 7,5 εκατ. ευρώ για τις εργασίες
Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έχει οριστεί η ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών για τη μίσθωση και μετατροπή του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur στην Ομόνοια σε 4άστερη μονάδατο οποίο ανήκει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.).
Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, η μίσθωση θα είναι για 30 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για 10 χρόνια), με εκτέλεση εργασιών αναβάθμισης του ξενοδοχείου.
Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα έχει ορισθεί στις 25.000 ευρώ.
Στο ακίνητο θα χρειασθούν εκτεταμένες εργασίες για τη μετατροπή του σε 4άστερο ξενοδοχείο, καθώς παραμένει κενό για πολλά χρόνια.
Σύμφωνα με το διαγωνισμό, οι επενδυτές θα πρέπει να διαθέσουν 7,5 εκατ. ευρώ για τις εργασίες.
Ως ξενοδοχείο, το  Ambassadeur, δυναμικότητας 200 δωματίων, λειτούργησε μέχρι το 1980 και στη συνέχεια στέγασε το Εφετείο Αθηνών.
Όσον αφορά το ξενοδοχείο Esperia Palace που ανήκει στον ΕΦΚΑ ανάδοχος φαίνεται να ανακυρρήσεται ο ισραηλινός τουριστικός Όμιλος Fattal Group ο οποίος πρόσφερε το υψηλότερο τίμημα.
Σήμερα ο Όμιλος Fattal διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Leonardo Hotels, διαθέτοντας αυτή την στιγμή πάνω από 150 ξενοδοχεία ανά την Ευρώπη και διευρύνει περαιτέρω την παρουσία του στην ευρωπαϊκή αγορά, εντάσσοντας στα πλάνα του και την Ελλάδα.
Στο πρώην ξενοδοχείο Esperia Palace, στην οδό Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω στεγαζόταν μέχρι το 2010 ξενοδοχείο 4 αστέρων και 176 δωματίων, ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών είχαν γίνει κι άλλες προσπάθειες αξιοποίησής του χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική προκήρυξη μακροχρόνιας μίσθωσης, «το ξενοδοχείο εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 1.183 τ.μ. και αναπτύσσεται σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 12.235 μ2, που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, ημιόροφο, 9 ορόφους και δώμα.
Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε εξ' αρχής ως ξενοδοχείο».
Όπως προβλέπεται, ο μισθωτής που θα κερδίσει το διαγωνισμό, θα προχωρήσει σε εργασίες ανακαίνισης και αναβάθμισης για τη λειτουργία του ξενοδοχείου με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων.
Οι εργασίες θα εκτελεστούν από τον ανάδοχο, με δικές του δαπάνες ελαχίστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, χωρίς το ποσό αυτό να συμψηφίζεται με κανένα τρόπο με το καταβαλλόμενο μίσθωμα».
Ο ΕΦΚΑ θα εισπράττει μηνιαίο μίσθωμα τουλάχιστον 54.210 ευρώ καθώς και ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών. To ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών, πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης, ορίζεται ως 1,2% επί του συνόλου του κύκλου εργασιών, μόνο εφόσον ο ετήσιος κύκλος εργασιών του νέου ξενοδοχείου είναι ίσος η μεγαλύτερος των 6 εκατ. ευρώ.
Αν ο κύκλος εργασιών πλέον των πάσης φύσεως εσόδων εκμετάλλευσης για ένα οικονομικό έτος υπολείπεται των 6 εκατ. ευρώ, δεν καταβάλλεται ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών για το έτος αυτό.
Τέλος σε εξέλιξη βρ΄σικεται η διαγωνιστική διαδικασία για το διατηρητέο νεοκλασικό ακίνητο στην οδό Ζαλοκώστα 7-9, επιφάνειας 1.600 τ.μ.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης