Συνεχίζει να «χτίζει» θέση short στη Eurobank το Oceanwood - Παραμένει το Lansdowne

Συνεχίζει να «χτίζει» θέση short στη Eurobank το Oceanwood - Παραμένει το Lansdowne
Το Oceanwood αύξησε τη θέση του στην Eurobank στο 1,02%, από 0,96% προηγουμένως
Stop δεν έχει το χτίσιμο θέσεων short των γνωστών funds στις τραπεζικές μετοχές, με τη Eurobank να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Ειδικότερα, το Oceanwood αύξησε τη θέση του στην Eurobank στο 1,02%, από 0,96% προηγουμένως.
Πάντως, το "παιχνίδι" των short θέσεων μονοπωλεί το Lansdowne, το οποίο έχει ανοιχτές θέσεις επίσης σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ, ενώ το Oasis έχει εγκλωβιστεί στη Folli Follie.
 

Τι έγραφε το www.bankingnews.gr από τις 28 Ιανουαρίου 2019

Επίκειται αύξηση short θέσεων σε Alpha – Πειραιώς – Που αποδίδεται η πίεση στις μετοχές;

Αύξηση των short θέσεων από το Lansdowne επίκειται σε Alpha bank και Πειραιώς απόρροια της εκτίμησης ότι στο δ΄ τρίμηνο του 2018 οι τράπεζες θα αυξήσουν σημαντικά τις προβλέψεις επιδρώντας στα τελικά αποτελέσματα.
Είναι αληθές ότι η Alpha bank μετά τις αναφορές ότι δεν θα ακολουθήσει επιθετικό εμπροσθοβαρές σχέδιο μείωσης των NPEs αλλά κάθε χρόνο θα διενεργεί υψηλές προβλέψεις με βασικό στόχο να μην δαπανήσει τα κεφάλαια της…δεν άρεσε στους επενδυτές.
Η Alpha bank παραδοσιακά στηρίζεται στην παραδοχή ότι διαθέτει 2,6  δισεκ. κεφαλαιακό απόθεμα και ότι μπορεί με βάση τα έσοδα σε προ προβλέψεων βάση να μειώσει τα προβληματικά ανοίγματα σταδιακά.
Η Alpha bank έχει 22,5 δισεκ προβληματικά ανοίγματα ή 49,9% ως προς το σύνολο των δανείων και 47,3% coverage ratio.
Εάν σήμερα η Alpha bank αποφάσιζε τον δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις coverage ratio NPEs να τον διαμορφώσει στα επίπεδα της Eurobank…θα μηδένιζε όλο το κεφαλαιακό της πλεόνασμα.
Η αγορά θέλει από την Alpha bank εμπροσθοβαρή λύση στα προβληματικά της δάνεια.
Να σημειωθεί ότι το ιστορικό χαμηλά της Alpha bank είναι στα 0,8825 ευρώ και σημειώθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2019.
Στην Πειραιώς επίσης αναμένεται αύξηση short θέσεων καθώς για τους ίδιους λόγους πιέζουν την τράπεζα να φέρει εμπροσθοβαρείς λύσεις μείωσης των NPEs.
Τα σενάρια περί συγχώνευσης Πειραιώς και Alpha bank είναι ανυπόστατα, έχουν απορριφθεί ξεκάθαρα από τις εποπτικές αρχές και είναι ανάξια σχολιασμού.
Το ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς είναι στα 0,58 ευρώ στις 25 Ιανουαρίου 2019.
Δεν αποκλείεται να δούμε την χρηματιστηριακή τιμή σε χαμηλότερα επίπεδα….τα 0,38 ευρώ θεωρείται πολύ κρίσιμο σημείο στήριξης.
Επίσης δεν θα αποκλειόταν στο μέλλον να δούμε ξανά reverse split στην μετοχή της Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS