Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω αύξησης short θέσεων

tags :
ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας και των επιλεκτικών τοποθετήσεων – Στο επίκεντρο οι τράπεζες λόγω αύξησης short θέσεων
Η έκδοση του ομολόγου, η τιμολόγηση και η συμμετοχή των ξένων θα επηρεάσει την πορεία του ΧΑ βραχυπρόθεσμα
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και η μεταβλητότητα εκτιμάται από τους αναλυτές πως θα διατηρηθούν οδηγώντας την αγορά σε μία ακόμα συνεδρίαση συσσώρευσης.
Οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο καθώς οι πωλήσεις και οι αυξήσεις των θέσεων short επιβαρύνουν την εικόνα του ΧΑ.
Χθες (28/1) ανακοινώθηκε πως στις 25 Ιανουαρίου η Oceanwood αύξησε τη short θέση στη Eurobank στο 1,02% από 0,96%.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει και η μετοχή της Τιτάν μετά την αποτυχημένη δημόσια πρόταση που έφερε σημαντικές πιέσεις στη χθεσινή (28/1) συνεδρίαση.
Η πορεία της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου, το ύψος του επιτοκίου αλλά και η συμμετοχή των ξένων επενδυτών θα επηρεάσει την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς.
Σημειώνεται πως σήμερα σταματάει η διαπραγμάτευση 4,85 εκατ. ιδίων μετοχών της Grivalia, οι οποίες ακυρώνονται και ο νέος συνολικός αριθμός μετοχών είναι 96,4 εκατ. μετοχές.
Επίσης από αύριο οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή.
 
Eurobank
Η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού δείχνει υποστηρικτική σήμερα και γι’ αυτό θα περιμέναμε το ΧΑ να προσπαθήσει να κινηθεί υψηλότερα, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην προσπάθεια της χώρας να βγει στις αγορές με ομόλογο ύψους 2 δισ. ευρώ.
 
Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις να συνεχιστούν.
 
Beta
Το επιλεκτικό ενδιαφέρον και κάποιες εναλλαγές στις αγορές μετά τη χθεσινή υποχώρηση λόγω κατοχύρωσης κερδών αναμένεται να διατηρήσουν τις τάσεις συσσώρευσης.
Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην έξοδο στις αγορές με πενταετές ομόλογο στην τιμολόγηση και στη συμμετοχή των ξένων επενδυτών.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης