Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούκος (ΔΗΣΥ): Την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό θα την πάρει το κράτος

Κουτσούκος (ΔΗΣΥ): Την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό θα την πάρει το κράτος
Τσίπρας και Καμμένος έχουν ψηφίσει τη μείωση του αφορολόγητου από τον Ιανουάριο του 2020 είπε ο κ.Κουτσούκος
Την θέση ότι την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό θα την πάρει το κράτος μέσω της μείωσης του αφορολόγητου διατύπωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γ. Κουτσούκος.
«Τσίπρας και Καμμένος έχουν ψηφίσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουάριο του 2020 που σημαίνει ότι την αύξηση των 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό θα την πάρει το κράτος» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Κουτσούκος, ο οποίος στην παρατήρηση ότι το μέτρο μπορεί να μην εφαρμοστεί, σημείωσε ότι «δεν ξέρω ποιες θα είναι οι συνθήκες και ποιο μοντέλο θα εφαρμόζεται τότε, αλλά είναι νόμος ψηφισμένος».
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα λειτουργεί σαν χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στις ευρωπαϊκές χώρες οι μισθοί αποφασίζονται από διαπραγμάτευση εργαζομένων και εργοδοτών» τόνισε ο κ.Κουτσούκος, υπογραμμίζοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας το 2015 έλεγε με έναν νόμο και έναν άρθρο θα φέρω στα 751 ευρώ τον κατώτατο μισθό αλλά δεν μπόρεσε να το κάνει γιατί η πολιτική του έφερε καταστροφή».
Ερωτηθείς, για το αν η αγορά θα αντέξει την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο κ. Κουτσούκος εξέφρασε τον προβληματισμό του.
«Την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων με τους συντελεστές να έχουν πάει στο 29% και τη σύνδεση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών με τον κατώτατο μισθό.
Εάν δεν υπάρξουν αντίμετρα που να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα βεβαίως θα έχουν προβλήματα οι επιχειρήσεις» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης