Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Υποτονικό στο ξεκίνημα το ενδιαφέρον

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Υποτονικό στο ξεκίνημα το ενδιαφέρον
ΑΓΟΡΑ: Μία ακόμη υποτονική συνεδρίαση ξεκίνησε με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες απώλειες. Πιέζονται οι τράπεζες με τις πιέσεις να επικεντρώνονται κυρίως στην Alpha Bank.

Οι short θέσεις παραμένουν ή και αυξάνονται στην περίπτωση της Eurobank και αυτό βέβαια που προεξοφλούν είναι νέες αυξήσεις κεφαλαίου.

Η Τιτάν που ήταν στο επίκεντρο χθες λόγω της αποτυχίας της δημόσιας πρότασης σήμερα υποχωρεί οριακά. Αναλυτές σημειώνουν πως δεν περιμένουν κάποια νέα κίνηση από τη διοίκηση άμεσα.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Μονοπωλούν το ενδιαφέρον ελάχιστες μετοχές σε κάθε συνεδρίαση. Μία είναι η Τιτάν, μία η Φουρλής μία κάποια άλλη μετοχή.

Έχουμε να δούμε κινήσεις με το ενδιαφέρον να απλώνεται σε ένα μεγάλο μέρος από το σύνολο των μετοχών καιρό. Άντε έγινε πριν λίγες μέρες μία καλή συνεδρίαση με αρκετούς πρωταγωνιστές και μετά τέλος.

Ο τζίρος μικρός, οι επενδυτές λίγοι άρα και το ενδιαφέρον μικρό. Οι επιχειρηματικές ειδήσεις είναι ανύπαρκτες. Στα θετικά η έκδοση ομολόγου.

ΟΜΟΛΟΓΟ: Το ποιοι θα καλύψουν την έκδοση, πόσα κεφάλαια θα προσφερθούν και το που θα καταλήγει το επιτόκιο είναι τα σημαντικά. Αν δούμε για παράδειγμα να καλύπτεται από ελληνικές τράπεζες τότε δεν είναι θετική εξέλιξη.

Πρέπει να μπουν πολλοί ξένοι και να είναι στο κάτω μέρος των εκτιμήσεων το επιτόκιο. Είναι και σε αγγλικό δίκαιο μην το ξεχνάμε.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank στο -1,5% με όγκο 167 χιλ. τεμάχια. Υποχωρεί και η Eurobank 1%, ενώ Πειραιώς και Εθνική παίζουν στα ίδια και λίγο υψηλότερα επίπεδα έναντι των χθεσινών.

FTSE 25: Πλην τραπεζών ο όγκος συναλλαγών λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα είναι περιορισμένος. Ξεχωρίζει λίγο η Aegean και η ΕΧΑΕ.

ΕΧΑΕ: Στα 3,68 ευρώ η μετοχή και για άλλη μία φορά έχει κρατήσει τα 3,50 ευρώ επομένως αποτελεί μία καλή αφετηρία. Βέβαια με τέτοιους τζίρους μην περιμένετε να είναι φθηνή η μετοχή.

ΔΕΗ-ΕΛΠΕ: Εδώ υπάρχουν λόγοι που λόγω προεκλογικού κλίματος ίσως μείνουν στην άκρη για λίγο διάστημα. Η ΔΕΗ έχει τις μονάδες που πρέπει να πουλήσει και τα ΕΛΠΕ την αποκρατικοποίηση.

ΚΡΕΤΑ: Το «μαστίγωμα» συνεχίζεται και στις τελευταίες συνεδριάσεις εκτός από τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη μπήκε και ο Εμμανουήλ Δομαζάκις και αγόραζε.

Τα δύο αδέλφια γράφουν διαφορετικά το επίθετό τους. Τώρα αν πούμε ότι ούτε εκεί τα βρίσκουν θα γίνουμε κακοί;

Στα πρώτα λεπτά έχει γίνει όγκος 22 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύεται 13% με την αποτίμηση στα 38,4 εκατ. ευρώ. Δεν βγαίνουν χαρτιά τώρα που βλέπουν όλοι ότι οι βασικοί μέτοχοι «καίγονται» για μετοχές.

CALL AUCTION: Αρκετές μετοχές επειδή ο αγοραστής με τον πωλητή έχουν μεγάλη απόσταση μπαίνουν συνεχώς σε διαδικασία δημοπρασίας. Με το ξεκίνημα μπήκε η Creta Farms, η Δρομέας, η Reds κ.α.

REDS: Στα 0,89 ευρώ πλέον η μετοχή με όγκο κάτω από 4 χιλ. τεμάχια και χαμηλή αποτίμηση 51 εκατ. ευρώ. Πριν λίγο καιρό στα 0,75 ευρώ δεν την ακουμπούσαν και τώρα βλέπουμε μεγάλες εντολές αγοράς πάνω από τα 0,86 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Με χαμηλό όγκο βρίσκεται στα 1,30 ευρώ και χτίζει τη νέα της βάση. Στα 14,6 εκατ. ευρώ η αποτίμηση που είναι φυσικά χαμηλή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης