Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sentix: Υποχώρησαν οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο 2018 λόγω Brexit, στο 8,8%

Sentix: Υποχώρησαν οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης για τον Ιανουάριο 2018 λόγω Brexit, στο 8,8%
Οι προσδοκίες των επενδυτών για διάλυση της Ευρωζώνης υποχώρησε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018
Βελτίωση κατέγραψε το κλίμα μεταξύ των επενδυτών της Ευρωζώνης, αναφορικά με την πορεία της ενιαίας νομισματικής ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (29/1) η Sentix.
Ειδικότερα, οι πιθανότητες διάλυσης της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τους επενδυτές που συμμετείχαν στην έρευνα του Sentix, υποχώρησαν στο 8,8% έναντι 9,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο της Sentix, Manfred Hübner, το Brexit αποτέλεσε τον κύριο λόγο για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, σε συνδυασμό με τη «σχετική ηρεμία» που επικρατεί αναφορικά με το δημόσιο χρέος της Ιταλίας.
«Όσο περισσότερο γίνονται εμφανή στο Ηνωμένο Βασίλειο το χάος και η αδυναμία λήψης αποφάσεων, τόσο ισχυρότερη είναι η θέληση των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφύγουν μία επανάληψη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός του μήνα δημοσιεύθηκαν τα στοιχεία που αφορούν τις μελλοντικές προσδοκίες των επενδυτών της Ευρωζώνης, όπου και σημειώθηκε πτώση του δέικτη στις 19,3 μονάδες, έναντι -18,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες υποχώρησε στις 18 μονάδες, έναντι 20 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που είχαν δημοσιευθεί και που αφορούσαν το επενδυτικό κλίμα για τη Γερμανία, ο σχετικός υποδείκτης είχε σημειώσει την τρίτη συνεχόμενη μηνιαία πτώση, στις 6,1 μονάδες έναντι 7,2 μονάδων προηγουμένως, με τον κ. Hübner ωστόσο να διευκρινίζει ότι η οικονομία της χώρας «χάνει μόνο ελαφρώς τη δυναμική της, όντας σε πλήρη ταχύτητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης