Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Που αποδίδονται οι μεγάλες πιέσεις στην Alpha - Η στρατηγική των short με στόχο τα NPEs

tags :
Που αποδίδονται οι μεγάλες πιέσεις στην Alpha - Η στρατηγική των short με στόχο τα NPEs
Η αγορά θέλει από την Alpha bank εμπροσθοβαρή λύση στα προβληματικά της δάνεια
Νέες σημαντικές πιέσεις ασκούνται στη μετοχή της Alpha Bank, με τη μετοχή να διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ με ιστορικό χαμηλό στα 0,8825 ευρώ.
Η βασική αιτία των πιέσεων σχετίζεται με τις κινήσεις των short, οι οποίοι δια της χρηματιστηριακής ασφυξίας θέλουν να υποχρεώσουν τη διοίκηση της τράπεζας να παρουσιάσει εμπροσθοβαρή σχέδια μείωσης των προβληματικών ανοιγμάτων (NPEs).
Είναι αληθές ότι η Alpha bank μετά τις αναφορές ότι δεν θα ακολουθήσει επιθετικό εμπροσθοβαρές σχέδιο μείωσης των NPEs αλλά κάθε χρόνο θα διενεργεί υψηλές προβλέψεις με βασικό στόχο να μην δαπανήσει τα κεφάλαια της… απογοήτευσε τους επενδυτές.
Η Alpha bank παραδοσιακά στηρίζεται στην παραδοχή ότι διαθέτει 2,6 δισεκ. κεφαλαιακό απόθεμα και ότι μπορεί με βάση τα έσοδα σε προ προβλέψεων βάση να μειώσει τα προβληματικά ανοίγματα σταδιακά.
Η Alpha bank έχει 22,5 δισεκ προβληματικά ανοίγματα ή 49,9% ως προς το σύνολο των δανείων και 47,3% coverage ratio.
Εάν σήμερα η Alpha bank αποφάσιζε τον δείκτη κάλυψης μη εξυπηρετουμένων ανοιγμάτων με προβλέψεις coverage ratio NPEs να τον διαμορφώσει στα επίπεδα της Eurobank…θα μηδένιζε όλο το κεφαλαιακό της πλεόνασμα.
Η αγορά θέλει από την Alpha bank εμπροσθοβαρή λύση στα προβληματικά της δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης