Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και εγγυήτριες εδαφικής ακεραιότητας της χώρας

Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες και εγγυήτριες εδαφικής ακεραιότητας της χώρας
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Αποστολάκη να επισκεφθεί την Τουρκία
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες, αλλά και εγγυήτριες εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.
Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε για τους πεσόντες Ναυτικής Αεροπορίας, στη Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού στον Μαραθώνα Αττικής, ο κ. Αποστολάκης έκανε λόγο για «μία ημέρα αναφοράς, τιμής και αναγνώρισης συνολικά για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, που αφοσιωμένες στο καθήκον τους είναι εγγυήτριες της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για να μπορούν όλοι οι Έλληνες πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.
Με το αξιόμαχο του αμυντικού μας συστήματος, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας, όπου και αν αυτό απαιτηθεί.
Ανυψώνουμε το διεθνές μας κύρος και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μία εποχή αλλαγών και σε μία περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα».
Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, από το Ορμένιο ως τη Γαύδο και από τους Οθωνούς ως το Καστελόριζο, σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, 365 ημέρες τον χρόνο, δίνοντας καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους για να εκτελέσουν την αποστολή που ο ελληνικός λαός τους έχει αναθέσει».

Πρόσκληση από Akar

Εν τω μεταξύ, το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, απηύθυνε πρόσκληση προς τον κ. Αποστολάκη να επισκεφθεί την Άγκυρα.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, o Akar απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον κ. Αποστολάκη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.
Τονίζεται ότι ο Akar, o οποίος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Έλληνα ομόλογό του, αναφέρθηκε στη σημασία της βελτίωσης της καλής γειτονίας και της συνεργασίας στο στρατιωτικό τομέα μεταξύ της Τουρκίας και Ελλάδος.
Στη συνέχεια επισημαίνεται ότι o Akar είπε ότι θα είναι ευτυχής να καλωσορίσει τον κ. Αποστολάκη στην Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης