Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με δικό της business plan και χωρίς στρατηγικό επενδυτή επιθυμεί να προχωρήσει η Αλουμύλ

Με δικό της business plan και χωρίς στρατηγικό επενδυτή επιθυμεί να προχωρήσει η Αλουμύλ
Με διαπραγματευτικό χαρτί τη βελτίωση στα αποτελέσματα οι συνομιλίες με τις τράπεζες – Δεν αποκλείεται νέα παράταση πριν ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση
Συνεχίζονται οι συνομιλίες της Αλουμύλ με τις τράπεζες προκειμένου να υπάρξει συνολική επίλυση του θέματος των δανείων και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξει νέα παράταση της συμφωνίας αναστολής (standstill agreement) πριν υπάρξει αναδιάρθρωση των δανείων.
Σημειώνεται πως η διοίκηση είχε λάβει παράταση η οποία ωστόσο έληξε στις 12 Ιανουαρίου.
Πρόθεση της εταιρείας είναι να συνεχίσει μόνη της τη λειτουργία του ομίλου χωρίς στρατηγικό επενδυτή και έχει ήδη καταθέσει business plan στις τράπεζες.
Διαπραγματευτικό όπλο είναι η σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων όπως αυτή καταγράφθηκε στο πρώτο εξάμηνου του 2018 και σύμφωνα με πληροφορίες συνεχίστηκε στο σύνολο της χρήσης.
Ωστόσο, η συζήτηση για στρατηγικό παραμένει στο τραπέζι, και μία «ένεση» ρευστότητας θα ήταν για τις τράπεζες θετική εξέλιξη, αφού θα μείωνε το καθαρό χρέος.
Η εταιρεία έχει πετύχει αναδιοργάνωση και τα νέα προϊόντα πηγαίνουν αρκετά καλά και μάλιστα προωθούνται σε αγορές με καλή κερδοφορία κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα.
Με άλλα λόγια η αύξηση των πωλήσεων περνάει στην τελική γραμμή αφού η αύξηση των πωλήσεων συνοδεύτηκε από μείωση στα λειτουργικά έξοδα, την ώρα που άλλες λογιστικές καταστάσεις ομοειδών εταιρειών δείχνουν αύξηση τζίρο αλλά ζημιές στην τελική γραμμή.
Οι εξαγωγές του ομίλου αυξάνονται, ενώ προσδοκίες υπάρχουν και από Ελλάδα και Κύπρο αν και η προεκλογική περίοδος ίσως επηρεάσει αρνητικά την εγχώρια δραστηριότητα.
Πάντως το 2018 έδειξε σημαντική βελτίωση σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο εξάμηνο ο τζίρος ανήλθε στα 129,1 εκατ. ευρώ από 105,7 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στις 454 χιλ. ευρώ από ζημιές 2,3 εκατ. ευρώ.
Τα EBITDA ανήλθαν στα 10,5 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ.
Η καθαρή θέση ήταν στα 24,6 εκατ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις στα 253 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές 171 εκατ. ευρώ περίπου.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν στα 17,1 εκατ. ευρώ με τον όμιλο να πραγματοποιεί θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές 6,6 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
Το κονδύλι χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα στο εξάμηνο ήταν στα 3,9 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η μετοχή από την αρχή του 2019 καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 60%.  

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης