Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς συριακών δυνάμεων στην Ινλτίμπ, παρά την κατάπαυση του πυρός

tags :
Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς συριακών δυνάμεων στην Ινλτίμπ, παρά την κατάπαυση του πυρός
Τουλάχιστον 11 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς συριακών δυνάμεων στην Ινλτίμπ, παρά την κατάπαυση του πυρός
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του συριακού στρατού ενάντια στον τελευταίο θύλακα των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, όπου μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε επιτευχθεί τον Σεπτέμβριο μεταξύ Ρωσίας - Τουρκίας, ανακοίνωσαν η υπηρεσία διάσωσης Λευκά Κράνη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA ανέφερε ότι ο στρατός διεξήγαγε επιχειρήσεις απαντώντας σε «τρομοκρατικές παραβιάσεις» της εκεχειρίας στο νότιο τμήμα του θύλακα, στοχοθετώντας οχυρώσεις αντικαθεστωτικών δυνάμεων.
Οι βομβαρδισμοί έπληξαν την πόλη Μαράτ αλ Νουμάν, σκοτώνοντας 11 αμάχους και τραυματίζοντας 25, καθώς και άλλες πόλεις και χωριά στο νότιο τμήμα του θύλακα, τόνισαν τα Λευκά Κράνη.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται δύο παιδιά.
Ο σημερινός απολογισμός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων που έχει καταγραφεί εδώ και μήνες στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τα Λευκά Κράνη, την υπηρεσία διάσωσης που λειτουργεί στα εδάφη των ανταρτών και το Παρατηρητήριο.
Η κατάκτηση του ελέγχου από τζιχαντιστές σε μέρος της επαρχίας Ιντλίμπ και γειτονικών τοποθεσιών στα βορειοδυτικά αυτό τον μήνα έγειρε ερωτήματα για την εφαρμογή της εκεχειρίας που σύναψαν ο Σύρος πρόεδρος Assad – σύμμαχος της Ρωσίας και η Τουρκία, που στηρίζει κάποιες φατρίες ανταρτών.
Συγκρούσεις, μεταξύ άλλων και βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στις γραμμές του μετώπου για το μεγαλύτερο κομμάτι της περιόδου έπειτα από την σύναψη της συμφωνίας, αλλά καμία πλευρά δεν επιχείρησε να καταλάβει νέα εδάφη.
Η συμφωνία εκεχειρίας, που επιτεύχθηκε στο Σότσι τον Σεπτέμβριο, απέτρεψε μια αναμενόμενη επιθετική εκστρατεία των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος στα βορειοδυτικά, όπου ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι θα πυροδοτήσει μια μαζική ανθρωπιστική κρίση.
Η Άγκυρα που διατηρεί πολλαπλούς στρατιωτικούς σταθμούς παρακολούθησης κατά μήκος των γραμμών μετώπου της βορειοδυτικής Συρίας, επιδιώκει να αποτρέψει ένα νέο μαζικό κύμα προσφύγων προς την τουρκική επικράτεια.
Η συμφωνία για την Ιντλίμπ προέβλεπε οι αντάρτικες οργανώσεις θα αποσύρουν τον βαρύ οπλισμό από μια ουδέτερη ζώνη κατά μήκος του μετώπου και οι τζιχαντιστές να αποσυρθούν παράλληλα.
Ωστόσο, η τζιχαντιστική συμμαχία δυνάμεων Ταχρίρ αλ Σαμ αυτό τον μήνα εξαπέλυσε σειρά επιθέσεων ενάντια σε αντάρτες που φέρουν τη στήριξη της Τουρκίας στην περιοχή.
Ένας εκπρόσωπος του Κρεμλίνου τόνισε ότι αυτή την εβδομάδα ότι η συμφωνία δεν εμφαρμόζεται πλήρως.
Ο Assad έχει ορκιστεί να ανακαταλάβει κάθε σπιθαμή της συριακής επικράτειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης