Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tria: Η Ιταλία θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη - Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε το χρέος

Tria: Η Ιταλία θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη - Είμαστε αποφασισμένοι να μειώσουμε το χρέος
Η Ιταλία επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ και να βοηθήσει στην αλλαγή της Ευρώπης, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria
Η Ιταλία επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ και να βοηθήσει στην αλλαγή της Ευρώπης, δήλωσε σήμερα (29/1/2019) ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, ενώ τόνισε ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μειώσει το υψηλό χρέος της χώρας.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε στην αλλαγή της Ευρώπης, αλλά η Ιταλία θέλει να μείνει στην Ευρώπη και θέλει να μείνει στο ενιαίο νόμισμα», δήλωσε ο Tria στο Ινστιτούτο Peterson στην Ουάσινγκτον.
Ο ίδιος τόνισε ότι το υψηλό δημόσιο χρέος της Ιταλίας είναι μια κληρονομιά του περασμένου αιώνα και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το μειώσει.
«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε τους στόχους της Ιταλίας», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.
«Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω την ανάγκη υιοθέτησης μιας πιο αυστηρής ή επεκτατικής πολιτικής για τον προϋπολογισμό», συνέχισε ο ίδιος.
«Βλέποντας την παρούσα κατάσταση, δεν πρέπει να αλλάξουμε τους στόχους μας, πρέπει να τους διατηρήσουμε, καθώς και οι εκτιμήσεις είναι αρκετά συνετές», είπε.
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν βλέπει συστημικά προβλήματα για το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας, αναφέροντας ότι υπάρχουν μόνο μεμονωμένα προβλήματα διαχείρισης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης