Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παραδίδονται τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Άκτιο - Βόνιτσα από την Άκτωρ

tags :
Παραδίδονται τα πρώτα 15 χιλιόμετρα του οδικού άξονα Άκτιο - Βόνιτσα από την Άκτωρ
Η παράδοση του τμήματος αναμένεται μετά και την ολοκλήρωση της σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ που αποτελούσε και την τελευταία εκκρεμότητα.
Στην κυκλοφορία αναμένεται να δοθούν μέσα στις επόμενες ημέρες τα πρώτα 15χιλιόμετρα του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία, το οποίο έχει αναλάβει η Ακτωρ. Πρόκειται για το τμήμα που ξεκινά περίπου 1,5 χλμ μετά την Υποθαλάσσια Αρτηρία Ακτίου-Πρέβεζας και καταλήγει στη Βόνιτσα.
Η παράδοση του τμήματος αναμένεται μετά και την ολοκλήρωση της σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ που αποτελούσε και την τελευταία εκκρεμότητα.
Και αυτό ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι τμήμα του Ελληνικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου » και απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για να δοθεί στην κυκλοφορία είναι η μόνιμη ηλεκτροδότησή του στις περιοχές των κόμβων, χώρων, στάθμευσης κλπ.
Ήδη προ ημερών ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ενώ ήδη προετοιμάζονται και τα εγκαίνια του έγου.
Το εν λόγω έργο δημοπρατήθηκε το 2009 και συμβασιοποιήθηκε το 2010 χωρισμένο σε τέσσερα τμήματα. Ανάδοχος στα πρώτα τρία ήταν η ΑΕΓΕΚ και η θυγατρική της Ιόνιος, ενώ στο τέταρτο η ιταλική Consorzio Stabile Italimprese. Τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω πλήθους ζητημάτων που προέκυψαν τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών, όσο και λόγω των οικονομικών προβλημάτων ττης ΑΕΓΕΚ.
Έτσι στα τέλη του περασμένου το υπουργείο Υποδομών ενέκρινε την υποκατάσταση της εταιρείας ΑΕΓΕΚ από την Ακτωρ στην πρώτη εργολαβία, υποσχόμενο μάλιστα και πριμ έως 3,3 εκατ. ευρώ στην τεχνική εταιρεία αν κατάφερνε να δώσει σύντομα στην κυκλοφορία τα πρώτα 15 χλμ. του τμήματος.
Να σημειωθεί ότι ο οδικός άξονας Άκτιο-Αμβρακία έχει συνολικό μήκος 48,5χλμ και αποτελεί στην ουσία τον πρώτο κάθετο άξονα της Ιόνιας Οδού. Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα συμβάλλει στην καλύτερη επικοινωνία των περιοχών εκατέρωθεν του Αμβρακικού, ο οποίος επί χρόνια αποτελούσε μία φυσική τομή στη δυτική πλευρά της χώρας και επέτεινε τα χρόνια προβλήματα απομόνωσης της περιοχής.

www.bankingnews.gr






Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης