Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένο το όφελος για τις μετοχές από την έκδοση ομολόγου

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Περιορισμένο το όφελος για τις μετοχές από την έκδοση ομολόγου
ΑΓΟΡΑ: Ήπια άνοδος στο ξεκίνημα και οι αναλυτές την αποδίδουν στην επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές. Ο τζίρος είναι χαμηλός αφού από τα 2,2 εκατ. ευρώ τα 1,1 εκατ. ευρώ είναι πακέτο στον ΟΤΕ.

Λίγες μετοχές έχουν κάνει πράξη στα πρώτα 15 λεπτά όπως συμβαίνει άλλωστε εδώ και καιρό. Λίγο περισσότερες από 50 μετοχές έχουν κίνηση και πολλές από αυτές με ελάχιστο όγκο.

Σημειώνεται πως ο γενικός δείκτης τεστάρει και πάλι το άνω μέρος του καναλιού εντός του οποίου συσσωρεύει εδώ και καιρό.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ανοδικά στο ξεκίνημα με την Πειραιώς και τη Eurobank να ξεχωρίζουν έχοντας και τη μεγαλύτερη άνοδο, όχι όμως πάνω από 2%.

Εθνική Τράπεζα και Alpha Bank έχουν μικρότερη άνοδο. Μένει να δούμε αν θα μπορέσουν να βγάλουν αντίδραση και φυσικά τα νεότερα από το μέτωπο των σορτάκηδων.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Στο ξεκίνημα έχει γίνει όγκος 44 χιλ. τεμαχίων. Έγινε ένα μάζεμα από τα 7,38 ευρώ μέχρι τα 7,52 ευρώ και τώρα είναι οριακά θετική η μετοχή με τιμή 7,42 ευρώ.

GRIVALIA: Διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,42 ευρώ ανά μετοχή και υποχωρεί 3,16% ή κατά 0,27 ευρώ. Επομένως χάνει λιγότερα από αυτά που έδωσε.

Ανοίγει τώρα ο δρόμος για το επόμενο βήμα που είναι η συγχώνευση με τη Eurobank προκειμένου να ενισχυθεί η τράπεζα και το νέο σχήμα θα έχει με σημερινές τιμές λίγο κάτω από 2 δισ. ευρώ.

ΔΕΗ: Παραμένει στο περιθώριο ενώ υπάρχουν και πολλές φήμες τις οποίες όχι μόνο δεν ενστερνιζόμαστε αλλά αδυνατούμε και να τις συζητήσουμε αφού δεν μπορούν να στηριχθούν με βάση όσα βλέπουμε στις λογιστικές καταστάσεις.

Το δεδομένο είναι πως είναι κρίσιμη η πώληση των δύο μονάδων και αν δεν πουληθούν ίσως υπάρχουν αρνητικές εκπλήξεις. Αν τώρα πουληθούν με χαμηλό τίμημα ίσως εγγραφούν σημαντικές ζημιές.

Όμως η καθαρή θέση είναι τόσο ψηλά που μπορεί να αντέξει «κάψιμο λίπους». Η δε αποτίμηση είναι τέτοια που η διαφορά στον δείκτη p/bv θα είναι μικρή με σημαντική απομείωση.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Υπάρχουν χάσματα τιμών μεταξύ αγοραστών και πωλητών επομένως μία πράξη αλλάζει πρόσημο ή στέλνει σε δημοπρασία.

Γίνεται πρώτη πράξη με 1 τεμάχιο σε μία μετοχή, ανοίγει στο -9% και η επόμενη πράξη πάλι με ένα τεμάχιο γίνεται στο +3,7% αλλά έχει μεσολαβήσει ενεργοποίηση του ΑΜΕΜ.

CENTRIC: Στα 0,1530 ευρώ η μετοχή με όγκο 5,5 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 15,4 εκατ. ευρώ. Ενισχύεται 3,3%.

ΙΑΣΩ: Βρίσκεται πλέον στα 1,32 ευρώ στην τιμή που είχε ακουστεί ότι υπάρχει προσφορά για εξαγορά. Δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο από αυτό το μέτωπο. Με όγκο 5,5 χιλ. τεμάχια ενισχύεται 1,54% και η αποτίμηση είναι στα 161 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η διοίκηση έχει καταθέσει business plan στις τράπεζες και με όπλο τα αποτελέσματα τα οποία έχουν βελτιωθεί θέλει να προχωρήσει χωρίς στρατηγικό.

Βρίσκεται επομένως σε συζητήσεις για την αναδιάρθρωση των δανείων, έχει λήξει η παράταση που είχε δοθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα πριν γίνει η αναδιάρθρωση. Για να δούμε τι θα πουν και οι τράπεζες.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης