Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclay (Βρετανία): Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε ένα άτακτο Brexit είναι να εξασφαλίσουμε συμφωνία με την ΕΕ

Barclay (Βρετανία): Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε ένα άτακτο Brexit είναι να εξασφαλίσουμε συμφωνία με την ΕΕ
Ο Βρετανός υπουργός Brexit εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο πλευρές θα καταλήξουν σε μία συμφωνία
Στο γεγονός ότι είναι ακόμα πιθανό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία αναφέρθηκε σήμερα (30/1) ο Βρετανός υπουργός Brexit, Stephen Barclay, παρά την έκγριση τροπολογίας από το κοινβούλιο, η οποία αποκλείει το σενάριο μη συμφωνίας.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Stephen Barclay τόνισε ότι ο μόνο τρόπος ώστε να αποφευχθεί ένα άτακτο Brexit είναι είτε να εξασφαλιστεί μία συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε να εγκαταληφθεί το Brexit μέσω ανάκλησης του Άρθρου 50.
Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μία τέτοια απόφαση θα ήταν «καταστροφική για τη δημοκρατία μας και θα ήταν αντίθετη με τη μεγαλύτερη ψηφοφορία στην ιστορία μας».
Ο υπουργός Brexit εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα σε Βρετανία και ΕΕ για το Brexit, καθώς «και οι δύο πλευρές θέλουν μία συμφωνία, προκειμένου να αποφευχθεί η αποδιοργάνωση της μη συμφωνίας».
Σημειώνεται ότι η πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει τονίσει ότι το ζήτημα του ιρλανδικού backstop αποτελεί μέρος της συμφωνία και «δεν είναι ανοιχτό προς επαναδιαπραγμάτευση», καθώς και ότι η μόνη εναλλακτική λύση θα ήταν η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην τελωνειακή ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης