Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Ιανουάριο 2019, στις 106,2 μονάδες

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 2 ετών υποχώρησε ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισιόν για τον Ιανουάριο 2019, στις 106,2 μονάδες
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση του δείκτη οικονομικού κλίματος της Ευρωζώνης θα περιοριστεί στις 106,8 μονάδες
Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αποδείχθηκε η πτώση του οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (30/1) στοιχείς της Κομισιόν, καθώς ο δείκτης υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος της Κομισόν υποχώρησε στις 106,2 μονάδες, έναντι 107,4 μονάδων τον Δεκέμβριο του 2018, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης κατέγραψε τον έβδομο συνεχόμενο μήνα πτώσης, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η υποχώρηση του δείκτη θα περιοριστεί στις 106,8 μονάδες.
Παράλληλα, το κλίμα μεταξύ των βιομηχανικών εταιρειών υποχώρησε στις 0,5 μονάδες, έναντι 2,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Όσον αφορά το καταναλωτικό κλίμα της Ευρωζώνης, σημειώθηκε άνοδος στις -7,9 μονάδες, έναντι -8,3 μονάδων τον Δεκέμβριο, την ίδια στιγμή που το κλίμα μεταξύ των εταιρειών λιανικού εμπορίου υποχώρησε στις -1,6 μονάδες, έναντι -0,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Ο αντίστοιχος δείκτης που αφορά τον κλάδο υπηρεσιών, ο οποίος παράγει τα δύο τρίτα του ΑΕΠ της Ευρωζώνης, υποχώρησε στις 11 μονάδες, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στις 11,1 μονάδες.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία της Κομισιόν έρχονται μία μέρα πριν από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης το τέταρτο τρίμηνο του 2018, όπου και αναμένεται να έχει σημειωθεί αύξηση κατά 0,2% σε τριμηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης