Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά 8 μηνών παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,23% και τα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Κοντά σε υψηλά 8 μηνών παραμένει ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,23% και τα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας
Ανοδικά κινείται σήμερα Τετάρτη (30/1) ο χρυσός, ο οποίος παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων οκτώ μηνών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Federal Reserve αργότερα εντός της ημέρας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως οτυ +0,23% στα 1.311,90 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε σκαρφαλώσει στα 1.313,30 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Μαΐου 2018.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του έτους, η Federal Reserve δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων διατηρώντας τα επιτόκια αμετάβλητα στο 2,25% με 2,5%, μετά τις τέσσερις αυξήσεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο έτος.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και την ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, ο οποίος είναι πιθανό να αναφερθεί για μία ακόμη φορά στη δέσμευση της τράπεζα να είναι «υπομονετική» με τη μελλοτνική νομισματική σύσφιγξη.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο, καθώς ο Κινέζος αντιπρόεδρος, Liu He, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου Donald Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης