Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας – Ανεμομαζώματα που αποδεικνύονται ανεμοσκορπίσματα η κυβερνητική πλειοψηφία

Κουμουτσάκος: Έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας – Ανεμομαζώματα που αποδεικνύονται ανεμοσκορπίσματα η κυβερνητική πλειοψηφία
Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μια νέα κυβέρνηση με σαφή και καθαρή πλειοψηφία και με πρόσφατη λαϊκή εντολή είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση ότι η Ελλάδα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση πήρε την πρόταση εμπιστοσύνης με μια πλειοψηφία που διαμορφώθηκε εκείνη τη δεδομένη στιγμή με ανεμομαζώματα, τα οποία ήδη από χθες αποδεικνύονται ανεμοσκορπίσματα».
«Ήδη, από χθες το απόγευμα, η χώρα κυβερνάται από κυβέρνηση μειοψηφίας.
Αυτό υποχρεώνει την κυβέρνηση για κάθε νομοσχέδιο, για κάθε της βήμα να κάνει χειρισμούς στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και του σεβασμού του κανονισμού της Βουλής.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, καθόλου, διότι η χώρα αντιμέτωπη με εσωτερικές και εξωτερικές προκλήσεις και ανοιχτά ζητήματα πολύ σοβαρά, δεν μπορεί να κυβερνάται με κυβέρνηση μειοψηφίας.
Η κυβέρνηση μπορεί να κατάφερε να περάσει την πρόταση εμπιστοσύνης, όμως στην πράξη η εμπιστοσύνη αυτή δεν παράγει τα γρήγορα και στιβαρά αποτελέσματα που έχει ανάγκη η χώρα στη συγκεκριμένη στιγμή για να διακυβερνηθεί.
Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια νέα κυβέρνηση, με σαφή και καθαρή πλειοψηφία και πρόσφατη λαϊκή εντολή» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για μια μεγάλη νίκη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019.
Κληθείς να σχολιάσει την έξοδο της χώρας στις αγορές, ο κ.Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, την οποία «όμως όταν αρχίσεις να ψάχνεις την ουσία του, θα δεις ότι είναι κάτι που έρχεται πάρα πολύ αργά και είναι και πάρα πολύ ακριβά πληρωμένο, διπλά• και λόγω των μεγάλων θυσιών στις οποίες έχουν υποβληθεί οι Έλληνες πολίτες και λόγω του ότι οι όροι του δανεισμού, αυτή τη στιγμή, σε σύγκριση με το πώς δανείζονται άλλες ανταγωνιστικές οικονομίες στο μέγεθος της ελληνικής, είναι σκληροί όροι».
Ο κ.Κουμουτσάκος είπε πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ ως Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ενώ ενόψει της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη Τρίτη 5/2, εξέφρασε την ελπίδα αυτή η συνάντηση να είναι καλά προετοιμασμένη και να μην έχει, όπως είπε, τα χαρακτηριστικά της πραγματικά αποτυχημένης επίσκεψης Erdogan στην Ελλάδα πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.
«Εκείνη η επίσκεψη, πλημμελώς προετοιμασμένη, αντί να βοηθήσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τις δηλητηρίασε.
Μετά την επίσκεψη Erdogan, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις πήγαν από το κακό στο χειρότερο.
Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας ξέρει τι ακριβώς περιμένει από αυτή τη συνάντηση, ποιοι είναι οι στόχοι του και ότι έχει γίνει προεργασία σε βάθος από τη διπλωματική υπηρεσία ώστε αυτή η επίσκεψη να επιχειρήσει να επουλώσει κάποιες από τις βαθιές πληγές που άφησε η επίσκεψη Erdogan στην Ελλάδα.
Όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης