Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία για το Brexit - Ξεκάθαρη η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Kurz (Αυστρία): Δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία για το Brexit - Ξεκάθαρη η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι «το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Λονδίνο είναι ξεκάθαρο»
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκεται να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (30/1) ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, αφήνοντας ωστόσο «ανοιχτό» το ζήτημα της μελλοντικής σχέσης που θα έχουν οι δύο πλευρές.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Sebastian Kurz, «το μήνημα της κυβέρνησης της Αυστρίας αλλά επίσης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Λονδίνο είναι ξεκάθαρο», διευκρινίζοντας ότι η ΕΕ προσφέρει βοήθεια «για μία κοινή λύση, και για διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα της μελλοντικής σχέσης, εάν χρειάζεται κάτι τέτοιο».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία αποχώρησης», ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο της Αυστρίας ενέκρινε νομοσχέδιο για την κάλυψη έκτακτων μέτρων που απαιτούνται σε περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.
Από την πλευρά του, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Nathalie Loiseau, τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ δεν πρέπει να ξεκινήσουν εκ νέου, επιβεβαιώντοντας τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Νωρίτερα, ο επικεφαλής διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit, Guy Verhofstadt, εξέφρασε την ελπίδα του ότι η απόφαση που έλαβε χθες (29/1) το βρετανικό κοινοβούλιο θα βοηθήσει σε περαιτέρω διακομματική συνεργασία, η οποία θα στοχεύει σε μία στενότερη σχέση με την ΕΕ.
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «υπάρχει ελάχιστο ή και καθόλου περιθώριο» για αλλαγή του ζητήματος του ιρλανδικού backstop, ενώ πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο επέκτασης της μεταβατικής περιόδου «δεν είναι προς το συμφέτον κανενός, επειδή δημιουργείται μεγαλύερη αβεβαιότητα και τις επιχειρήσεις και τους πολίτες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης