Τελευταία Νέα
Διεθνή

Altmaier: «Πονοκέφαλοι» για τη γερμανική οικονομία - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1% το 2019

Altmaier: «Πονοκέφαλοι» για τη γερμανική οικονομία - Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 1% το 2019
To υπουργείο Οικονομίας της Γερμανίας ανακοίνωσε πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 1,0%, από 1,5% του 2018
Διάφοροι «πονοκέφαλοι», προερχόμενοι κυρίως από το διεθνές περιβάλλον, θα επιβραδύνουν περαιτέρω τη γερμανική οικονομία κατά το τρέχον έτος, μετά τη μικρότερη ανάπτυξη των τελευταίων πέντε ετών που καταγράφηκε το 2018, όπως ανακοίνωσε σήμερα (30/1/2019) το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας.
Ειδικότερα, το υπουργείο ανακοίνωσε πως η γερμανική οικονομία θα αναπτυχθεί φέτος κατά 1,0%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ανάπτυξη 1,5% του 2018.
«Η γερμανική οικονομία βρίσκεται και πάλι φέτος σε αναπτυξιακή τροχιά, για δέκατη συνεχόμενη χρονιά», ανέφερε σε δήλωσή του ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Peter Altmaier.
«Όμως, εντείνονται οι “πονοκέφαλοι”, κυρίως από το διεθνές περιβάλλον», δήλωσε ο Altmaier, αναφέροντας το Brexit, τις εμπορικές συγκρούσεις και το διεθνές φορολογικό περιβάλλον ως τους κύριους κινδύνους.
Ο Altmaier δήλωσε ακόμη ότι η Γερμανία έχει γνωρίσει πολλά χρόνια καλής οικονομικής ανάπτυξης και εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτό θα μπορούσε να συνεχιστεί εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει έξυπνες πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης