Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η βελτίωση στα ομόλογα δε βελτιώνει τις αποτιμήσεις των μετοχών

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Η βελτίωση στα ομόλογα δε βελτιώνει τις αποτιμήσεις των μετοχών
ΑΓΟΡΑ: Το ΧΑ είναι εγκλωβισμένο στη γνωστή περιοχή συσσώρευσης και δεν υπάρχουν καταλύτες για κάτι καλύτερο. Από το μέτωπο των ομολόγων η βελτίωση είναι σημαντική.

Προκαλεί βέβαια εντύπωση το γεγονός ότι αυτή η βελτίωση δεν έχει αποτυπωθεί στο ΧΑ. Πρόκειται για θετική εξέλιξη, αλλά οι επενδυτές αδιαφορούν.

Προφανώς και κάτι φοβούνται. Ή κάτι γνωρίζει το έξυπνο χρήμα και γυρίζει την πλάτη στη θετική αυτή εξέλιξη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο αδύναμος κρίκος. Μεγάλη πίεση και σήμερα στην Alpha Bank. Η Eurobank είχε καλύτερη συμπεριφορά σε όλη τη συνεδρίαση αλλά δεν φτάνει.

Χρειάζεται καλή αντίδραση από τον κλάδο που θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και για την επενδυτική ψυχολογία συνολικά.

Στις δημοπρασίες η Alpha μπόρεσε και μάζεψε τις απώλειες. Με μικρές απώλειες έκλεισαν και οι μετοχές των Εθνική και Πειραιώς.

ΔΕΗ: Πιέστηκε στο τέλος και έκλεισε στα 1,3180 ευρώ με πτώση 2,37% και όγκο 170 χιλ. τεμάχια περίπου. Υπάρχουν θέματα αλλά ο κ.Παπαγιωτάκης μας δίνει την αίσθηση ότι έχει γνώση της κατάστασης και ξέρει τι κάνει.

ΕΛΠΕ: Το χαρτί είναι από τα αγαπημένα της στήλης από σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, όταν όλοι έβλεπαν τη μόχλευση μόνο και όχι τις προοπτικές.

Στα 7,80 ευρώ με άνοδο 1,30% όγκο 59 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 2,38 δισ. ευρώ. Η αποτίμηση της Motor Oil στα 2,42 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΔΟΣ: Θετική έκπληξη η δική της κίνηση. Στις τελευταίες συνεδριάσεις κατάφερε να «ξεκολλήσει» από τα 12,30 ευρώ και σήμερα πήγε στα 13,20 ευρώ με άνοδο 3,13% και όγκο 10 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Εξαιρετικός στο ταμπλό και βοήθησε την αγορά. Κλείσιμο στα 8,32 ευρώ με άνοδο 1,22% και μια ανάσα από τη διάσπαση του 200άρη.

ΙΑΣΩ: Στα 1,33 ευρώ με άνοδο 2,31% και όγκο 101 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση των 162 εκατ. ευρώ πλέον μάλλον είναι δίκαιη, αλλά θα πρέπει για σιγουριά να κάνουμε ξανά μία σύγκριση με το Υγεία που εξαγοράστηκε και την αποτίμηση του Ιατρικού Αθηνών.

GRIVALIA: Διαπραγματεύτηκε χωρίς την επιστροφή κεφαλαίου 0,42 ευρώ και πήγε καλύτερα. Τώρα μένουν οι υπόλοιπες διαδικασίες για τη συγχώνευση.

AUTOHELLAS: Ο όγκος στις 118 χιλ. τεμάχια αλλά μέσα από το ταμπλό έγιναν 135 τεμάχια. Τα υπόλοιπα ήταν πακέτα.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Έκανε όγκο 4 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 1,12 ευρώ με άνοδο 9,80% και μετά από πολλά ΑΜΕΜ.

CRETA FARMS: Πρώτη μεγάλη υποχώρηση, διόρθωση αν προτιμάτε. Στο 1 ευρώ το κλείσιμο χαμηλότερα κατά 13,04% με όγκο 19 χιλ. τεμάχια.

Το ξαφνικό «φρενάρισμα» των αγορών από τους insiders προφανώς και δείχνει ότι δεν πρέπει να κυνηγάνε τη μετοχή. Άλλωστε έβγαιναν λίγα κομμάτια ψηλά, αφού όλοι έβλεπαν ποιοι αγοράζουν και πήγαιναν τις εντολές τους υψηλότερα.

Από την άλλη το φρενάρισμα ίσως δείχνει πως έχουν μαζευτεί τα κομμάτια που κάποιοι θεωρούν «αρκετά». Αλλά θα πρέπει να δούμε και τις επόμενες μέρες, που θα έχουν δει και αυτοί το μετοχολόγιο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης