Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell: Η Fed πράττει με βάση τα δεδομένα – Λιγότερο ευνοϊκές οι συνθήκες στις αγορές

Powell: Η Fed πράττει με βάση τα δεδομένα – Λιγότερο ευνοϊκές οι συνθήκες στις αγορές
Η συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Federal Reserve 
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve, Fed) πράττει μόνο με βάση τα οικονομικά στοιχεία, ξεκαθάρισε (χωρίς να κατονομάσει) ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, με αφορμή προηγούμενες πιέσεις που έχει δεχθεί από τον Πρόεδρο Donald Trump για μη περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.
«Η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τα οικονομικά δεδομένα.
Ο πληθωρισμός θα παίξει σημαντικό ρόλο», είπε.
Τούτου λεχθέντος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής, σχολίασε πως η γενικότερη εικόνα σχετικά με τα παραπάνω «παραμένει σχεδόν αντίθετη».
Επίσης, σημείωσε πως οι συνθήκες στις αγορές είναι «λιγότερο ευνοϊκές» σε σύγκριση με το περασμένο έτος, συμπληρώνοντας πως η οικονομική ανάπτυξη σε Ευρώπη και Κίνα επιβραδύνεται.
Σε ό,τι αφορά στις ΗΠΑ, η οικονομία «είναι σε καλή κατάσταση» και αναμένεται να επεκταθεί «με σταθερό ρυθμό» το 2019, με τον πληθωρισμό να παραμένει κοντά στον στόχο του 2%.
Ο κ. Powell ανέφερε πως η Τράπεζα δεν θα χρησιμοποιήσει τον ισολογισμό της ως «εργαλείο» νομισματικής πολιτικής, γνωστοποιώντας πως στις επόμενες συναντήσεις της Επιτροπής θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις περί αυτού.
«Το μέγεθος του ισολογισμού θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση για κεφαλαιακά αποθέματα, συν ένα buffer».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης